banner564

İhtiyaç kalmadı

Buran Atakan, “Ağırdağ Radar İstasyonu ile ilgili yanlış adımdan geri dönülmeli” dedi Bakan Tolga Atakan aynı gün cevap verdi:

İhtiyaç kalmadı
banner598

 Kıbrıs Türk Kamu Çalışanları ve Hava Taşıyıcıları Sendikası (Hava-Sen) Başkanı Buran Atakan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nı Ağırdağ Radar İstasyonu’ndaki uygulamaları nedeniyle eleştirdi. 

Atakan, istasyonda nöbet tutulması yerine özel güvenlik hizmeti alınması kararı verdiğini belirttiği bakanlığı, “yanlış adımdan” geri dönmeye çağırdı.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, şu an Ağırdağ Radar İstasyonu’nda herhangi bir fiziki güvenlik ihtiyacı olmaması nedeniyle buradaki personelin, gerçekten ihtiyaç duyulan noktalara kaydırıldığını belirtti.
Atakan, yakın zamanda devletin diğer bakanlıkları içinde de, iş gücünü daha ekonomik ve daha verimli kullanmaya yönelik benzer çalışmaların uygulamaya konulacağını vurguladı.

Tolga Atakan yaptığı yazılı açıklamada, 2009 yılında yedek istasyon olarak hizmete giren Ağırdağ Radar İstasyonu’na 2013 yılına kadar herhangi bir bekçi veya çalışan istihdamı yapılmadığını anımsatarak, “KTHY özelleştirmesi sonrası Sivil Havacılık Dairesi’ne kaydırılan arkadaşlarımızın bir bölümü için, biraz da fazla personel oluşması nedeniyle çok ihtiyaç olmamasına rağmen Ağırdağ Radar İstasyonu’nda bir ‘bekçilik’ pozisyonu, yani bir nevi ‘adama göre iş’, yaratılmıştır” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474