banner564

Sinirler gerildi

CAS çalışanları, seslerini duyurmak için Ercan Havalimanı ve Başbakanlık önünde eylem yaptı

Sinirler gerildi
banner598

 Rahme ÇİFTÇİOĞLU                 

Cyprus Airport Services (CAS) çalışanları dün saat 11.00’de Ercan kavşağında ve Ercan Havalimanı girişinde eylem yaptı.
Kavşakta toplanan yaklaşık 50 CAS eylemcisi hükümeti protesto eden pankart ve dövizler taşıdı. 
Polisin geniş güvenlik önemleri altında, kavşakta basın açıklaması yapan eylemciler, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun KKTC’deki temaslarının ardından havalimanına gelişini bekledi. Daha sonra Ercan Havalimanı’na yönelen eylemciler,  Polis Çevik Birliği (PÇB) tarafından engellenince kavşakta düdük ve sloganlarla hükümeti protesto etmeye devam etti ve trafiğin akışını kısa süreli engelledi.
Çevik Birlik daha sonra trafiğin akışını sağlamak için eylemcileri yol kenarındaki kaldırıma yönlendirdi, devlet protokolünün havaalanından ayrıldığı sırada eylemcilerin yuhalayarak, ellerindeki pet şişeleri araçlara atması nedeniyle burada polisle eylemciler arasında kısa süreli arbede yaşandı ve ardından protokolün havalimanı terk etmesiyle eyleme son verildi.

Öznergiz: Hükümet yalan söylüyor
Eylem yapan CAS çalışanları sözcüsü Erkut Öznergiz yaptığı açıklamada, hükümetin çalışanlara yalan söylediğini, sürekli şekilde söz verip, mağdur edip, içinde bulunulan zorlu yaşam koşullarında aç-susuz bıraktığını iddia etti.
Hükümetteki diğer 3 partinin sürekli olarak Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ı hedef gösterdiğini belirten Öznergiz, CAS’ın artık yasal statüsünün belli olması gerektiğini, eylemlerin süreceğini, yol kapatma ve açlık grevi dahil her türlü hareketi deneyeceklerini belirtti.

UBP ve YDP’den CAS’a destek
CAS çalışanlarının Ercan’ın ardından Babakanlık önüne taşıdığı eyleme; YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, YDP Lefkoşa Milletvekili Bertan Zaroğlu ve UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar da destek belirtti.
Arıklı ve Zaroğlu, Başbakan Tufan Erhüman ile de kısa bir görüşme yaptı. 
Başbakanla defalarca görüştüklerini söyleyen CAS çalışanları yeni bir görüşme talebinde bulunmayacaklarını belirtti.  Bir grup çalışan ise Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na gidip Bakan Tolga Atakan’dan son gelişmelerle ilgili bilgi aldığını aktardı. Eylem sorunsuz şekilde sona erdi.

Töre: Çalışanlara saygıları yok
Meclis Başkan Yardımcısı Töre, hükümeti “iktidarda olduklarını farkında değiller, çalışanlara saygıları yok” diyerek eleştirdi. 
KTHY ve Eti çalışanlarına işaret eden Töre, “CAS çalışanları da mağdur edilmemeli. ‘Bakacağız, yapacağız’ demek başka, çözüm üretmek başka bir şey. Ya bu soruna çözüm üretsinler ya hükümetten gitsinler” şeklinde konuştu.

Arıklı: Bu arkadaşları sokakta bırakamayız
Başbakan Tufan Erhürman ile bu konuyu bugün görüştüklerini belirten YDP Genel Başkanı Arıklı da, “Bu arkadaşları sokakta bırakamayız, onlara sahip çıkmalıyız” dedi.
Arıklı, “Yasal düzenleme gerekiyorsa yapalım. Hatta Meclisi olağanüstü toplantıya çağırılsın, gereği yapılsın. CAS çalışanlarının mağduriyetini gidermek devletin öncelikli görevleri arasında” dedi. 

Tatar: Hükümet net görüş koymalı
“Bu kadar insanın böyle muamele görmesi kabul edilemez” diyen UBP milletvekili Tatar, “Hükümet bir bütün olarak ortaya net bir görüş koymalı” şeklinde konuştu.
CAS Genel Müdürü Fikret Çavuşoğlu, Sivil Havacılık Dairesi’nin Ercan’da çalışan personele verdiği çalışma kartlarının dün öğle itibarıyla iptal edileceğine dair bilgi aldıklarını, çalışanların artık Ercan’a giremeyeceğini söyledi. 
Fikret Çavuşoğlu, CAS konusundaki mücadelelerinin süreceğini belirterek, “Eylemlerimiz sürecek” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2018, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473