banner564

“Yunan halkının  acısını paylaşıyoruz”

Atina yakınlarında çıkan orman yangınında hayatını kaybedenler için KKTC’den taziye mesaları yayınlandı

“Yunan halkının  acısını paylaşıyoruz”
banner598

Yunanistan’da Atina yakınlarında çıkan orman yangını nedeniyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yetkilileri de üzüntülerini dile getirdi.
Orman yangınında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayınlayan yetkililer, Yunan halkının acısını paylaştıklarını bildirdi.
Cumhuriyetçi Türk Partisi, Yunanistan'da çıkan yangında evlerini ve eşyalarını kaybeden Yunan halkı için dayanışma çağrısı yaptı.

CTP’den yardım kampanyası çağrısı
CTP’den yapılan açıklamada, alınan bilgilere göre, çocuk bezi, sabun, şampuan, kadın bağı, her türlü konserve yiyecek, kuru bakliyat, makarna, çarşaf, yastık, ağrı kesici ilaçlar, yanık giderici merhemler ile yetişkin ve çocuk kıyafetlerin ihtiyaç duyulan malzemeler arasında olduğu belirtilerek, toplumsal dayanışma ve dostluk için destek vermek isteyen herkesten 27 Temmuz Cuma günü saat 14.00'e kadar ihtiyaç duyulan malzemelerin Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Merkez Binası'na bırakılması istendi.
CTP Binasının sabah 9.00 ile akşam 17.30 saatleri arasında açık olduğunu ifade eden CTP, “Tüm halkımıza şimdiden gösterecekleri dayanışma için teşekkür ederken, yangında ciddi yaralar alan Yunan halkına metanet dileriz” dedi.

Erhürman: Çok üzügünüm
Başbakan Tufan Erhürman, Yunanistan'daki yangından ve can kayıplarından dolayı üzgün olduğunu belirtti.
Başbakan Tufan Erhürman sosyal medya hesabından yayınladığı taziye mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Yunanistan'daki yangından ve can kayıplarından dolayı son derece üzgünüm. Yunan halkının acısını paylaşırım”

Özersay: Yaralılara acil şifalar
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Atina yakınlarında çıkan orman yangınında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Özersay mesajında şöyle dedi:
“Yakından takip ettiğim yangının ortaya çıkardığı hasarın yanı sıra, maalesef birçok kişinin de yangında yaşamlarını yitirdiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Öncelikle yangında hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına, Yunan devleti ve halkına en içten üzüntülerimi ve taziyelerimi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

Özgürgün: Geçmiş olsun
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün Yunanistan’da yaşanan yangın felaketi nedeniyle üzüntülerini belirtti.
Özgürgün’ün taziye mesajında, “Yunanistan’ın Mati bölgesinde önceki gün başlayan yangın ve yangında yaşananlar bizleri derinden üzmüştür. Nerede olursa olsun böylesi felaketler insanlığı hem manen hem de vicdanen etkilemekte ve üzmektedir. Yangında 60'ın üzerinde can kaybı ve 150'nin üzerinde yaralı olduğu bilgileri gelmektedir. Böylesi büyük bir felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dilerken, tüm Yunanistan halkına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz” dedi.


Atalay: Derin üzüntü duyduk
Din İşleri BaşkanıTalip Atalay, Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki ormanlık alanlarda çıkan yangınların meskun bölgelere sıçraması sonucu çok sayıda insanın hayatını kaybetmesinin ve yaralanmasının kendilerini derin üzüntüye sevk ettiğini belirtti.
Din İşleri BaşkanıTalip Atalay yaptığı yazılı açıklamada, zaten başlı başına bir felaket olan orman yangının çok ciddi can kaybına, binlerce kişinin evini terk etmesine, yüzlerce ev ve aracın kül olmasına, çocuk, kadın, yaşlı, genç onlarca insanın ölmesine ve yaralanmasına neden olmuş olmasının çok acı olduğunu vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2018, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473