banner564

Rujunu silmek istemiş

Ayakta tedavi için Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne giden Kudret Evli; yatılı tedavi gören 22 yaşındaki kadının kalçasını ve dudaklarını sıkmakla suçlanıyor

Rujunu silmek istemiş
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde madde bağımlılığından dolayı ayakta tedavi gören Kudret Evli’nin, yatılı olarak tedavi gören 22 yaşındaki Z.E. isimli kadına cinsel tacizde bulunduğu öne sürüldü. 
İddiaya göre, belirli aralıklarla hastaneye ilaç almaya giden zanlı Evli, önceki gün yine ilaç almak için gittiği revirde karşılaştığı Z.E.’nin yanına gidip kulağına “çok güzelsin“ diye fısıldadıktan sonra kalçasını sıktı, dudaklarına dokunarak cinsel saldırı ve taciz suçu işledi. Z.E.’nin şikâyeti üzerine zanlı Evli, gözaltına alındı. Polisteki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen zanlı dün teminat için Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlı mahkemede suçlamaları kabul etmeyerek, ‘Niyetim kötü değildi, rujunu silmek istedim’ dedi
Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, olayın önceki gün saat 09.00 sıralarında Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi içerisinde meydana geldiğini söyledi. Polis, zanlı Evli’nin tedavi amaçlı hastanede kalmakta olan Z.E.’nin rızası dışında yanına giderek kulağına “çok güzelsin“ diye fısıldadıktan sonra sol eli ile kalçasını sıkıp “rujun taştı“ dedikten sonra dudağına dokunmak suretiyle cinsel taciz ve cinsel saldırı suçlarını işlediğini açıkladı.

Suçlamaları kabul etmedi
Z.E.’nin davranış bozukluğu rahatsızlığından dolayı hastanede tedavi gördüğünü, doktorundan yapılan soruşturmada ifade verme yetisi olup şikâyetçi olmaya ehli olduğunu belirlediklerini kaydeden polis, şikâyet üzerine zanlının aynı gün gözaltına alındığını ifade etti. Polis, zanlı Evli’nin denetimli serbestlik kapsamında 14 günde bir hastaneye kontrole gidip ilaç aldığını, olayın bu esnada vuku bulduğunu kaydetti. Polis, ayrıca zanlının ceza-i ehliyetinin de olduğuna dair doktor görüşü aldıklarını ifade ederek, tutuklanan zanlının yazılı dava tebliğinde kendisine okunan “Cinsel Saldırı ve Cinsel Taciz” suçlarını kabul etmediğini belirtti. Zanlının daha önceden işlemiş olduğu suçlarla ilgili poliste 30’a yakın sabıka kaydı bulunduğunu belirten polis, aktardığı olgular ışığında zanlının teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, zanlının bir kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalaması ve haftada 2 gün polise ispat-ı vücut yapması şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2018, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474