banner564

Uzlaşmaz tavır sürüyor

Ahmet Savaşan’ın GHTC Başkan Yardımcılığı’na seçilmesinin ardından Rum tarafı, Yunan üyeleri istifaya zorladı

Uzlaşmaz tavır sürüyor
banner598

 Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nin (GHTC) Başkan Yardımcılığı’na Dr. Ahmet Savaşan’ın seçilmesi konusunda soruşturma yaptıran ve Yunan üyeleri istifaya zorlayan Rum Enerji ve Turizm Bakanlığı’nın tutumunu eleştirerek, Rumların her zamanki uzlaşmaz tavrını sürdürdüğünü söyledi.

Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Ataoğlu, “konunun EDEK Milletvekili Kostis Evstathiu’nun Rum Meclisi’nde yaptığı konuşmada, bir Kıbrıslı Türk'ün GHTC’nin Başkan Yardımcılığı’na Yunanlı temsilcilerin hiçbir itirazı olmadan “illegal” seçilmesine nasıl izin verildiğini sorduğu ve bu konunun Rum Enerji ve Turizm Bakanlığı tarafından soruşturulduğunu” söyledi.
Guterres’in geçici misyonla görevlendirdiği Jane Holl Lute'nin Kıbrıs’a gelmesi arifesinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Kıbrıs Türkleri’ne karşı giriştiği son fiilin dünyaya Rum tarafının tutumunu göstermesi bakımından manidar olduğunu belirten Bakan Ataoğlu, “Benim Onur Kurulu Üyesi, Dr. Ahmet Savaşan’ın da Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’ne (GHTC) alternatif yaratılması için Yunanistan ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin girişim başlatmasını kınıyorum” ifadelerini kullandı. 
Türkiye’nin verdiği güç, bakanlığımızın da desteği ile Dr. Ahmet Savaşan’ın uluslararası platformda kurduğu bağlantılar ve yaptığı aktif çalışmaların meyvesini verdiğini ve bu sayede de Kuzey Kıbrıs’ın uluslararası bir temsiliyet kazandığını vurgulayan Bakan Ataoğlu, “Sayın Emin Çakmak’ın, KKTC’nin Kuzey Kıbrıs olarak Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’ne üye olabilmesinde belirleyici bir rolü olmuştur. Sayın Emin Çakmak bizlerle birlikte ülkemizin sağlık turizminden hak ettiği payı alabilmesi için dünyanın dört bir yanında çalışıyor, kendisine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Amacımız turizmi 12 aya yaymak”
Çalışmalarının Kuzey Kıbrıs’ta kitle turizmini geliştirirken, alternatif turizm çeşitlerinin de gelişmesini sağlamak olduğunun altını çizen Bakan Ataoğlu, sağlık turizmi başta olmak üzere spor ile eko turizme de özel önem verdiklerini söyleyerek, “Amacımız; ülkemizdeki turizmi 12 aya yaymak ve ekonomimizi güçlendirmektir” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474