banner564

Hade by by

Mehmetçik Halk Plajı’nda denize giren bir şahsın çantasından 220 TL, 200 Sterlin ve 60 Euro çalan Ufuk Aslan güvenlik kamerasına el salladı:

Hade by by
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

İskele bölgesinde, Mehmetçik Halk Plajı’nda önceki gün bu kadarı da olmaz dedirten bir hırsızlık olayı yaşandı. 
Ufuk Aslan isimli zanlı, denize giren Raşit Hacıbey isimli şahsın çantasından 2 bin TL çaldı. Aslan, gizlenmek yerine plajın güvenlik kameralarına el salladı. Kısa sürede tespit edilerek gözaltına alınan zanlı dün teminat talebiyle Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlı duruşmada,  “Paraları daha güvenli yere koymak için aldım. Hatta orada bulunan güvenlik kamerasına el bile salladım. Ben suçsuzum” iddiasında bulundu.

Teminata bağlandı
Mahkemeye meseleyi aktaran Ziyamet Polis Karakolu’nda görevli Polis Memuru Ahmet Köse, zanlının 24 Temmuz 2018 tarihinde saat 06.30 sıralarında, Mehmetçik Halk Plajı’nda, denize giren Raşit Hacıbey’in, cankurtaran kulübesi yanında bıraktığı çantanın içerisinden, 220 TL, 200 Sterlin ve 60 Euro nakit parayı sirkat ettiğini söyledi. Paraların tamanının bulunarak emare alındığını belirten Köse, soruşturmanın tamamlandığını bildirerek, zanlının, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.
Zanlı ise yaptığı savunmada, olayın sabahın erken saatlerinde gerçekleştiğini ve sahilde o an kimsenin bulunmadığını ileri sürerek, paraları güvene almak amacı ile aldığını iddia etti ve “hatta orda bulunan kameraya el bile salladım” şeklinde konuştu.
Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanlarını değerlendiren Yargıç Umut İnan, zanlının 2 bin TL nakdi kefalet ödemesi ve 2 kefilin 50 bin TL tutarında şahsi kefalet senedi imza etmesi şartları ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2018, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474