banner564

Mahkemeye  9 kişi çıkarıldı

Gazimağusa’da başlayıp Girne ve Lefkoşa’ya uzanan kara para soruşturması tamamlandı

Mahkemeye  9 kişi çıkarıldı
banner598

 Gazimağusa’da başlayıp Girne ve Lefkoşa’ya uzanan kara para soruşturması tamamlandı. 

Farklı şahısların banka hesaplarını yasa dışı para transferinde kullanan zanlılar İrfan Tan, Metin Bal ve Karabey Kaan Uluışık dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarıldı.
Girne’de yakalandığı esnada tasarrufunda 125 bin 500 TL nakit para ele geçirilen zanlı İrfan Tan’ın yanı sıra suç ortakları Metin Bal ile Karabey Kaan Uluışık, dün çıkarıldıkları mahkeme tarafından ileride yargılanmak üzere, teminata bağlanarak serbest bırakıldı. 
Duruşmada, Tan, Bal ve Uluışık’ın “Suç Gelirlerinin Aklanması” suçundan methaldar olduklarını belirten polis, bin 500 TL ile 2 bin TL arasında değişen ücretler karşılığında farklı şahısların hesaplarını kullanarak bu hesaplar üzerinden yasadışı bir şekilde yüklü miktarda para transferi gerçekleştiren zanlılar aleyhinde yürütülen soruşturmanın tamamlandığını dile getirdi.  4 Temmuz tarihinden bu yana devam eden kapsamlı soruşturma sürecinde 9 kişinin mahkemeye çıkarılarak teminata bağlandığını ve 30 kişiden de ifade alındığını açıklayan polis, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek, zanlıların teminata bağlanmalarını talep etti. 
Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlıların yurt dışına çıkışının yasaklanıp, KKTC vatandaşı 2’şer kişinin zanlılar aleyhinde 100’er bin TL’lik kefalet senedi imzalaması ve 10’ar bin TL’lik nakdi teminat yatırmaları karşılığında yargılanıncaya kadar serbest kalmalarına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474