banner564

Şu anki yapı  sürdürülemez

Dört sendika personel ve altyapı eksikliği gerekçesiyle devlet hastaneleri ile sağlık merkezlerinde uyarı grevi yaptı

Şu anki yapı  sürdürülemez
banner598

 Devlet hastaneleri ve sağlık merkezlerinde örgütlü dört sendika, sağlık hizmetlerindeki personel, altyapı ve güvenlik eksikleri gerekçesiyle dün 3 saatlik uyarı grevi yaptı.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi, Girne Akçiçek Devlet Hastanesi, Gazimağusa Devlet Hastanesi, Cengiz Topel Devlet Hastanesi, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve Lefkoşa Kentsel Sağlık Merkezi’nde saat 09.00’da başlayan grev, saat 12.00’de sona erdi.
Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası(KTAMS), Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) ve Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası’nın ortak düzenlediği eylem çerçevesinde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi önünde de açıklamalar yapıldı.
KTAMS Genel Başkanı Güven Bengihan, konuşmasında, ülkede artan nüfus karşısında devlet hastaneleri ve sağlık merkezlerinde doktor ve teçhizat eksikliklerinin baş gösterdiğini, idarenin eksiklikler karşısında tedbirler alamadığını, hastane çalışanlarının güvenliğini de sağlayamadığını söyledi.
Kamudaki sağlık çalışanlarının hastanelerdeki güvenlik eksikliğinden dolayı şiddetle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Bengihan, eylemlerinin halkın daha kaliteli bir sağlık hizmeti alabilmesi için olduğunu, taleplerinin hiçbirinin hastane çalışanlarının özlük hakları ile alakalı olmadığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı istişareye çağrıldı
Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, Sağlık Bakanlığının uygulamalarında sendikaları anti demokratik bir şekilde görmezden geldiğini savundu ve Sağlık Bakanlığını sendikalarla istişare içerisinde olmaya çağırdı.
Atan, sorunların giderilemediğine işaret etmek amacıyla hastanelerdeki bazı klimaların 6 aydır çalışmadığına dikkat çekti.
Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen, verilen mücadelenin halkın hak ettiği kaliteli sağlık hizmeti için olduğunu söyledi.
Özgöçmen, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinin bugün ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerine yeteri kadar cevap veremediğini de kaydetti.

Besim: Sendikal mücadeleye saygılıyız
Öte yandan Sağlık Bakanı Filiz Besim, sendikalarla her zaman diyalog içerisinde olduklarını belirtti.
Sağlık Bakanı Filiz Besim,  devlet hastanelerindeki uyarı eylemine ilişkin BRT’ye yaptığı açıklamada, sendikalarla her zaman diyalog içerisinde olduklarını belirtti.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, sağlıkta yılların birikimi sorunlar bulunduğuna işaret eden Besim, 6 aylık görev sürelerinde en az 25 hekim aldıklarını ifade etti.  Sağlık merkezlerini güçlendirme çalışmalarının sürdüğünü belirten Besim, ihtiyaçlar doğrultusunda hekim alımlarının sürdüğünü söyledi.
Hemşire eksikliği nedeniyle bazı düzenlemeler yaptıklarını da ifade eden Besim, imkanlar ve kaynaklar dahilinde hemşire artırımının devam edeceğini kaydetti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474