banner564

İbret olsun

Çalıştığı Harbour Cafe’den suç ortağı ile beraber 700 liralık karides ve kalamar çalan aşçı Cumali serbest kalmak için 150 bin liralık kefalet senedi imzaladı

İbret olsun
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de aşçı olarak çalıştığı Harbour Cafe isimli işletmeden 700 TL değerinde kalamar ve karides çalan Cumali Olcay ile suç ortağı Mehmet Şimşek hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlıların çaldıkları 1 adet krema, 5 adet 10 kiloluk jumbo karides ve 4 adet 20 kiloluk kalamarı Girne’de bir restorana sattıkları belirtildi.  Zanlılar dün teminata bağlanmak üzere Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, Harbour Cafe isimli işletmenin mutfak bölümünde aşçı olarak çalışan zanlı Olcay’ın Temmuz ayı içerisinde, arkadaşı zanlı Şimşek’in yardımı ile 700 TL’lik kalamar ve karides çaldıklarını söyledi. 

Kamera görüntülerinden tespit edildiler
İzlenen kamera görüntülerinde zanlıların Girne’de tespit edilip tutuklandığını kaydeden polis, çalınan ürünlerin zanlılar tarafından başka bir restorana verildiğinin tespit edildiğini söyledi. Yapılan araştırmada zanlı Şimşek’in 14 Haziran tarihinden bu yana ülkede kaçak durumunda olduğunu kaydeden polis, her iki zanlının da yargılanıncaya kadar uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. 

Şimşek, ülkede kaçak yaşıyordu
Mahkeme, zanlı Cumali Olcay’ı ağır teminat şartlarına bağlayarak ibretlik bir karar aldı. Yargıç Gülay Süleymanoğlu, zanlı Cumali Olcay’ın 100 bin TL şahsi kefalet, KKTC vatandaşı 1 kişinin imzalayacağı 50 bin TL’lik kefalet senedi ile serbest kalmasına karar verdi. Yargıç Süleymanoğlu, zanlı Mehmet Şimşek’in ise kaçak statüsünde olduğuna dikkati çekerek yargılanmadan kaçmasını engellemek için 45 günü geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine emir verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474