banner564

Tartışma sona erdi

Tarım Bakanlığı, TÜK’e katkı amacıyla ithal ürünlere yüzde 3 katkı payı uygulamasının, geri çekildiğini açıkladı

Tartışma sona erdi
banner598
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Toprak Ürünleri Kurumu’na (TÜK) katkı amacıyla ithal ürünlere yüzde 3 katkı payı uygulamasının, “yönteminin tartışma yaratmayacak biçimde düzenlenmesi için” önceki gün itibarıyla geri çekildiğini açıkladı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, TÜK’ün toplumsal bir değer ve üreticilere önemli hizmetleri olan bir kurum olarak hizmetlerinin devamlılığının sağlanması yönünde hükümetin kararlı olduğu vurgulandı.
Bu amaç için ortaya konan uygulamanın bazı kesimlerde tartışma yaratması ve sürecin mahkemeye taşınmasıyla birlikte, hükümetin yeniden bir değerlendirme yaptığı belirtilen açıklamada, “TÜK’ün yeniden yapılanmasına fırsat tanıyabilmek için katkı payı uygulamasının yönteminin tartışma yaratmayacak biçimde düzenlenmesi için 4.10.2016 tarihi itibarıyla alınan kararla ilgili uygulama geri çekildi” denildi. 
Açıklamada, konunun top yekûn ele alınacağı bir süreç başlatıldığı da belirtilerek, bu yönde Maliye teftiş raporlarının beklendiği ve tüm yılların denetiminin yapılması için Sayıştay’a yazı ile talepte bulunulduğu ifade edildi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2016, 07:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473