banner564

Bir dal faciayı önledi

Girne yolunda direksiyon hakimiyeti kaybedilen araç, bariyer bulunmayan yolda refüjü aşıp karşı şeride geçmek üzereyken ağaca takıldı

Bir dal faciayı önledi
banner598
Onur ULAĞ
Girne-Lefkoşa anayolunda dün akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında 18 yaşındaki sürücü Özdemir Uygut yaralandı.
Elde edilen bilgilere göre, Özdemir Uygut isimli sürücü, yönetimindeki GV 105 plakalı araçla Girne-Lefkoşa anayolunda seyrettiği esnada, bir anlık dikkatsizlik sonucu direksiyon hakimiyetini kaybetti. 
Direksiyon hakimiyeti kaybedilen araç kontrolden çıkarak, anayolu ayıran refüj içerisine girdi.  Aygut yönetimindeki aracın refüj içerisindeki bir ağaca çarparak durması ve karşı şeride geçmemesi ise olası bir faciayı önledi.
Olay yerine çağrılan ambulansla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırılan Özdemir Uygut, yapılan tetkiklerin ardından müşahede altına alındı.
Boğaz Karakolu’nda görevli polislerin kısa sürede olay yerine gelerek önlem alması sayesinde anayoldaki trafik aksamadan kontrollü olarak devam etti.

Anayolda neden bariyer yok?
Yürekleri ağızlara getiren kaza esnasında bölgeden geçen sürücüler, anayolda çelik bariyer olmadığına dikkat çekerek, “Boğaz ile Gönyeli Çemberi arasındaki yolun belli bir bölümünde bariyer yok. Bu bölgede sürekli kaza oluyor. Bazı kazalarda ciddi yaralanma ve can kayıpları yaşandı. Yetkililer yola bariyer yapmak için daha kaç kaza olmasını bekliyor. Bugünkü kazada eğer araba refüj içerisindeki ağacın dallarına takılıp durmasa ve karşı şeride geçse bunun hesabını kim verecekti” diyerek tepkilerini seslendirdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2016, 08:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473