banner564

Kökten çözüm şart

Çalışma Bakanı Sucuoğlu, son zamanlarda ülkede izinsiz kalanların yakalanmasını değerlendirerek, “Bizim amacımız sineği öldürmek değil, bataklığı kurutmak olmalı” dedi

Kökten çözüm şart
banner598

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, 3-30 kişiyi yakalayıp yurt dışına sevk etmenin çözüm olamayacağını ifade etti. Taşeronlar Birliği heyetini kabulünde konuşan Sucuoğlu, kayıt dışılığı kontrol altına almanın devletin görevi olduğunu söyledi.
Sucuoğlu, Taşeronlar Birliği’nin çalışma yaşamının vazgeçilmezlerinden olduğunu da belirterek, sorunları çözme noktasında gereğini yapmak zorunda olduklarını ifade etti.
Bu konuyla ilgili ciddi çalışmalar yaptıklarını ancak 3-30 kişiyi yakalayıp yurt dışına sevk etmenin çözüm olamayacağını ifade eden Sucuoğlu, “Bizim amacımız sineği öldürmek değil, bataklığı kurutmak olmalı” dedi.
Dünyanın her yerinde kabul edilebilir kaçak oranı yüzde 0.5-3 seviyesindeyken, KKTC’de resmi rakamın yüzde 20.44 olduğunu vurgulayan Sucuoğlu, kayıt dışılığı kontrol altına almanın devletin görevi olduğunu söyledi.
Kayıt dışı işçiler için af çalışması yaptıklarını ve bunun sadece işçiler için olduğunu belirterek, tamamlanan çalışmayı Bakanlar Kurulu’na götürerek, İçişleri Bakanı’na sunacağını söyledi.
Sucuoğlu, işçilere getirilecek affın haricinde, uygulanacak ciddi tedbirler konusunda da paydaşlardan görüş alarak, çalışma yaptıklarını kaydetti.

Amca: Konuyu çözmek gerek
Taşeronlar Birliği Başkanı Osman Amca, kendilerinin yıllardır mücadele ettiği kayıt dışılıkla muhaceretle bakanlığın da çalışma yaptığını belirtti.
“Üzerlerine ne kadar giderseniz o kadar saklanırlar, kaybolurlar” diyen Amca, yasalarda tadilat yapıp, kayıt dışı işçi çalıştıranlara ceza vererek bu konuyu çözmek gerektiğini söyledi.
Amca, bu sorunu çözmek için ortak çalışma yapılması gerektiğine inandıklarını belirtti.

Mobilya sektörü denetim istedi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sucuoğlu, Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Ciddi başkanlığındaki heyeti de kabul etti.
Hüseyin Ciddi görüşmede, sektörde çalışmak üzere yurtdışından sağlanan istihdamın mesleki yeterlilik açısından kontrolünün ve bu kesimin yaşam koşullarına yönelik denetimlerin arttırılmasını talep etti.
Bakan Faiz Sucuoğlu ise mobilya sanayi sektöründe son yıllarda ciddi bir atılımın söz konusu olduğunu kaydetti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

SUCUOĞLU HEP KONUŞUR AMA İCRAAT YOK.İHRAÇ ET BAKALIM İZİNSİZ KALANLARI.ET DE ELİNDE,BIÇAK DA ! BAKAN,İŞ YAPAR,KONUŞMAZ!!!!!

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473