banner564

Moraller iyi değil

Kuzey Kıbrıs’a gelen turist sayısının azalması ve yerli halkın alış-verişe harcayacak parayı bulamaması nedeniyle çarşıda benzeri görülmemiş bir durgunluk yaşanıyor

Moraller iyi değil
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret eden turist sayısının azalması sadece otelleri değil, esnafı da fena vurdu. Başkent Lefkoşa, Girne ve Güzelyurt esnafı gibi işlerin kötü gitmesinden yakınan Gazimağusa esnafı
“Çoğu gün dükkâna insan girmiyor, eşya alan da olmuyor. Böylesi ağır bir krizi hiç yaşamadık” diyerek önlem alınmasını istiyor..
  Yerli halkın alım gücünün sürekli azaldığını ve insanların daha çok gıdaya para harcadığını belirten esnaf, devletin çarşıyı canlandıracak önlemler almasının şart olduğunu belirtiyor. Diyalog’a konuşan esnaf “Buranın kurtuluşu için turizmin geliştirilmesi ve Türkiye’den taze para gelmesi gerekir” diyor.  

Esnaf ne dedi?
Ahmet Ummanel: 
Çarşı oldukça durgun, işlerimiz eskiye nazaran çok düşük. Fazla turist yok, olanlar da buraya uğramıyor. Yerlilerde de para olmadığı için işlerde bir canlanma yok. Yetkililer acil önlem almalı.
Hasan Özbil: 
Yaz geldi ama işler canlanmadı, çarşıya tek tük turist gelmeye başlasa da alışveriş yapmıyorlar. Şimdi sıcaklarda başladı insanlar bırakın çarşıya gelmeyi evlerinden çıkmıyor, kazandığımız dükkan kiramızı bile zor karşılıyor.
Kasım Uluçaylı: 
Yazın gelmesi ve sıcakların artmasıyla çarşı da gündüz bir canlılık yok. İşler yeterli değil. Alış veriş yapan insan sayısı çok az. Taze paraya ve daha çok turiste ihtiyaç var.
Güven Başarır: 
İşler hiç umduğumuz gibi gitmiyor, her geçen gün daha da kötüye gidiyoruz. Ortada bizi tatmin edici bir durum yok, çarşıya turist de gelmiyor, gelen turistlerde suriçinin alt bölgesinde otobüslerden indiriliyor. Biz turizmi beceremiyoruz, suriçi gibi bir bölge avrupada olsa müthiş bir şekilde değerlendirilirdi.
Buğra Rızaner: 
Yaz mevsiminin gelmesiyle işlerde hafif bir canlanma var, ancak beklediğimiz gibi değil, çarşıda turist göremiyoruz, yerli halkın da cebinde parası kalmadı, işlerimizde doğal olarak kötü gidiyor.
Haldun Birsoy: 
Yaz geldi, düğün sezonu açıldı, bizim işlerimiz de şu an iyi gidiyor, bizim işimiz yerli halkladır, çarşının durumu ise genel olarak durgun, ay başlarında bir canlılık oluyor, ancak ay sonuna doğru piyasa zayıflıyor.
Celal Yeşilada: 
Turist sezonu başladı ancak işler çok durgun. Ülkede açık şekilde ekonomik kriz var, turistin zaten bize çok faydası yok. Bize genelde yerli halk geliyor, ancak alım gücü olmayınca bizim de işler çok zayıf gidiyor. Ay başındayız ancak çarşıda sanki de ay sonundaymışız gibi bir görüntü hakim.
Sabri Umay: 
Turistleri henüz çarşıda göremiyoruz, ben 1 aydır kapatmıştım, 3 gün önce açtım. İlk gün biraz iş yaptım, ancak iki gündür oturuyorum, işler o kadar kötü gidiyor ki artık dükkanı satmayı bile düşünüyorum. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

ARASTA ARTIK ESKİDİ,ŞİMDİKİ İNSANLAR HİPERMARKETLEDEN ALIŞ-VERİŞ YAPIYOR....YENİLENMEK GEREK...HERGÜN PANTOLON GÖMLEK Mİ ALACAĞIZ???
KUMAŞ MAĞAZALARINDA DA VALLAHİ HİÇ ÇEŞİT YOK....SIFIR PUAN,BU NEDENLE MÜŞTERİ YOK..

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473