banner564

Litresi 5,75 oldu

Naimoğulları; Koop-Süt’e bir lira zam yapılmasını eleştirdi

Litresi 5,75 oldu
banner598

Çiğdem AYDIN 

Koop-Süt, tüm ürünlere zam geldi. Buna göre bir Litrelik uzun ömürlü UHT sütlerin satış fiyatı 4,75 TL’den 5,75 TL’ye yükseldi.
Konuyla ilgili Diyalog’a konuşan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, litre başına bir liralık zammın yüksek olduğunu söyledi. 
Naimoğulları şöyle dedi:
“Bu zam şimdi olan bir zam değildir. Ulusal Birlik Partisi ve Halkın Partisi hükumeti kurulduktan sonra 15 Haziran’da çiğ süte 30 ile 35 kuruşluk zam yaptılar. Fabrikalara da dediler ki ‘bu zammı şimdi yansıtmayın ürünlerinize bekleyin. Hayat Pahalılığı açıklansın daha sonra yansıtırsınız’. Onlar da öyle yaptılar. Peki, hükümet neden sormuyor ve denetlemiyor 30-33 kuruşluk zam nasıl olur da tüketiciye 1 TL’den ulaşır. Çağırsın fabrikacılara sorsun maliyetlerini istesin.  PAK süt neden zamma rağmen 50 kuruş daha aşağıya satıyor.
 Demek ki Bakanlık hesap sormalı, denetlemeli. Sadece süte değil süt ürünlerine de zam geldi.
 Mesela 22 TL’ye de hellim var, 40 TL’ye de. Peki, bakanlık ya da hükumet neden çağırıp sormuyor bu nedir nereden kaynaklanır diye. Bana göre sütün 1 TL zamlanması normal değildir yüksektir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473