banner564

Dünya ile uyumlu

Genç Vizyon’un bu haftaki konuğu, Jungle Bee Kreş, Anaokulu ve Etüd Merkezi Müdürü Sevim Özkıraç, 5 duyu organına dayalı bir eğitim verdiklerini söyledi

Dünya ile uyumlu
banner598
Cemre AKAR
   Genç Vizyon’un bu haftaki konuğu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu müfredata göre 0-6 yaş grubu çocuklara okul öncesi eğitim veren Jungle Bee Kreş, Anaokulu ve Etüd Merkezi Müdürü Sevim Özkıraç oldu.
   Özkıraç, sadece okuyarak değil, gezerek, görerek, birlikte hareket ederek, geleceğe güvenle hazırlanan çocuklar için her türlü fedakarlığı göğüslediklerini söyledi.
   Soru: Okulunuz hakkında neler söylemek istersiniz?.Nasıl bir eğitim veriyorsunuz?
   Yanıt: Okulumuzda 5 öğretmen görev yapıyor.Milli Eğitim Bakanlığı’nın  öngördüğü müfredatın  yanında, Montesorri eğitim yöntemini  uyguluyouz. Öğretmenlerimiz de bu konuda eğitilmiştir.Çocuk odaklı Montesorri yöntemi ile pratik eğitim destekleniyor.  Sadece görmek ve duymak yeterli değildir. Çocuklara, beş duyu organına dayalı kalıcı bir eğitim veriliyor.
   Soru:Geleceğe yönelik bireyler yetiştirirken, öncelikleriniz nedir?
Topluma duyarlı olmalı
   Yanıt: Amacımız topluma duyarlı bireyler yetiştirmektir. Çocukların sosyalleşmesi, gezilerde gözlem yapabilmesi, tiyatroya, sinemaya, restorana gidip birlikte hareket etmeyi öğrenmeleri, hayatla ilgili fikir edinmeleri okul öncesi eğitimin  amaçlarından biridir. Burada öz bakım becerilerini geliştiren çocuklar, birey olmayı ve toplum içinde hareket etmeyi öğreniyor. 
   Soru: Çocukların kişilik gelişiminde nelere dikkat edilmeli?
   Yanıt: Çocukların kişilik gelişimleri çok önemlidir. Bunu etkileyecek sosyal etkinlikler gerçekleştiriyoruz. “Her Çocuk Bizim İçin Çok Özeldir”.
Okulda pozitif enerji var   
  Jungle Bee Kreş Anaokulu ve Etüd Merkezi’ni  2010 yılında devraldığını söyleyen Sevim Özkıraç kreş bölümünün yenilenmesi ve Anaokulunun butik okul olarak ayrı binada yer almasından çok memnun kaldıklarını anlattı.. 
   Jungle Bee Kreş Anaokulu ve Etüt Merkezi’nin öğretmen kadrosunun  özverili ve başarılı olduğunun altını çizen Sevim Özkıraç, “Okulumuzda pozitif bir enerji vardır ve bu enerji her zaman paylaşılmaya açıktır. Öğretmen kadromuzla ve çocuklarla bir bütün oluşturduğumuzu düşünüyorum” dedi.
Hismetleri arasında bulunan etüt çalışmasına 7 ile 12 yaş grubundaki çocukların katıldığını anlatan Özkıraç, etütte çocukların ödevlerini yapmalarına yardımcı olmakla birlikte, onları düşünmeye ve araştırmaya yönlendiriyoruz. Çocukların,  Seramik, Müzik, Satranç ve bilgisayar gibi sosyal etkinliklere katılıp kendilerini rahatça ifade edebilecekleri ortamlar oluşturuyoruz.
Ailelere önemli tavsiyeler
   Soru: Peki ailelere ne tür tavsiyelerde bulunmak istiyorsunuz?
 Yanıt: tavsiyelerimi şu başlıklar altında toplayabilirim:
- Çocuklarımıza saygılı ve duyarlı olmalıyız. Her zaman kendimizi onların yerine koyarak hareket etmeliyiz.
- Rahat ve özgür hareket edecek alanı onlar için hazırlamalıyız.
- Özgürce seçim yapabilmesi için, her zaman en az iki seçenek sunmalıyız. 
- Bağımsız olmayı öğretmeliyiz. Etkinliğimizi basitleştirip çocuğumuzun yapmasını sağlamalıyız.
- Çocuklarımızla İletişim kurmak çok önemli, düzgün ve temiz konuşarak onlara model olmalıyız.
- Çocuklarımızı  yargılamadan doğrusunu model olarak uygulamalıyız ,
- Mümkün olduğu kadar doğal, basit ve kolay oyuncaklar ve malzemeler kullanmalıyız.
- Kendimize güvenip doğru olduğuna inandığınızı yapmalıyız.
- Her zaman sabırlı olmalıyız.
- Çocuklarımızı her zaman sevip onları desteklemeliyiz.  Böyle bir yaklaşım hiçbir yöntemde bizi yarı yolda bırakmayacaktır… 

   Soru: Eğitim, özellikle de küçük yaşlarda çok önemlidir. Zaman zaman yanlışlar yapıldığında bunların etkileri konusunda neler söylemek istersiniz?
   Yanıt:Unutmayalım hayatta hiçbir şey mükemmel değildir. Yanlışlar ve hatalar büyümenin bir parçasıdır. 

   Okul ile aile arasındaki iletişim de çok önemlidir. Velileri bilinçlendirmek için çocuk psikoloğu ve çocuk doktoru ile çalışıyoruz. Ailelere çocuk yetiştirmek ve çocuk sağlığı hakkında konferanslar  da düzenliyoruz.   

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2014, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474