banner564

Enelleme çabası

Dışişleri Bakanı Nami’nin, Füle ile görüşmesi Rumları rahatsız etti

Enelleme çabası
banner598
   Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin yurtdışı gezi ve temasları Rum basınını meşgul etmeye devam ediyor. Fileleftheros “Şikayetleri Füle’ye... Nami Brüksel’e Gitti ve Faaliyet Grubu Konusunu Genişleme Komiseri İle Görüştü... ABD’ye De Gidiyor” başlıklı haberinde Dışişleri Bakanı Nami’nin Avrupa Parlamentosu Martin Schulz ile görüşmesinin iptal edilmesinin ardından, yeniden Brüksel’de randevu ayarlamaya çalıştığını yazdı. 
   Gazete Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu Strazburg’ta toplandığından, Brüksel’e giden Nami’nin Parlamento’daki siyasi grup başkanlarıyla görüşemediğini ancak görevinden ayrılacak olan AB’nin genişlemeden sorumlu komiseri Stefan Füle ile randevu ayarladığını yazdı, “Füle ile her fırsatta ve sürekli görüşüyor” ifadesini kullandı.
   Nami’nin Füle ile görüşmesinin, Avrupa Komisyonu yeni Başkanı Jean Claude Juncker’in Kıbrıslı Türkler için Faaliyet Grubu’nu Genişleme Komiserliği uhdesinden alarak Bölge Politikaları Genel Müdürlüğü uhdesine verme kararından sonraki ilk görüşme olduğuna vurgu yapan gazete Füle ile görüşen Nami’nin bu konuyu gündeme getirip Kıbrıs sorunuyla ilgili bilgi verdiğini okurlarına aktardı.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2014, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474