banner564

Sorunlar sürüyor

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan Rum ekonomisinde yüzde 3.5’lik daralma öngörüyor

Sorunlar sürüyor
banner598
   Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD), Rum ekonomisi için 2014 yılı sonunda yüzde 3,5’lik daralma, gelecek yıl için sıfır kalkınma öngörüsünde bulunduğu bildirildi. 
   Alithia gazetesi, EBRD’nin, Rum ekonomisinin aşamalı olarak iyileşme göstermesine rağmen, ciddi problemlerle karşı karşıya olduğu değerlendirmesini yaptığını yazdı. EBRD ekonomik krizden büyük yara alan Rum ekonomisinin, 2014 yılının ilk altı ayında daralma göstermeye devam ettiğini, yine de iyimserlik ve güvenirlik izlerinin daha görünür hale geldiğini kaydetti. 
   Gazetenin bir diğer haberinde de, Güney Kıbrıs’taki batık kredi miktarının, 28 milyar Euro’ya ulaştığı bildirildi.

Euro Grubu Kasım’da toplanacak

   Bu arada, Simerini gazetesi de, Euro Grubu’nun, Rum Yönetimi’ne vereceği bir sonraki kredi dilimini görüşmek üzere, Kasım ayında toplanacağını yazdı.
   Haberde, Euro Grubu’nun, Güney Kıbrıs’taki Yüksek Mahkeme’nin, ipotekli mallar yasasıyla ilgili muhalefetin önerdiği 4 maddenin Anayasa’ya uygunluğu konusunda vereceği görüşün ardından toplanacağı; Yüksek Mahkeme’nin bu konudaki görüşünü vermesinin de 2 ayı bulacağı kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2014, 09:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
Neclaerşen
Neclaerşen - 3 ay Önce

Sn.Derya Akmaz ne güzel yazmışsınız “ Şimdi okurların,ustasını bekleyen bahçende kaybolmuş çocuklar gibi.”Ev ve bahçe korunabilir mi acaba ,herkese sevgiler ,saygılar ve özlemle..

Sarp Ege
Sarp Ege - 3 ay Önce

Günler sonra Diyolog gazetesinde rahmetli MM ‘nin köşesi duruyor mu dedim. Hüzünlü bir yazı. Üstatın Ozanköy menşeili yazıları süperdi . Çok sevdiği bahçesi ne durumda? Espasito hanım arada bir yorumda yapsanız, mutlu oluyoruz.

Neclaerşen
Neclaerşen - 3 ay Önce

“Şimdi okurların,ustasını bekleyen bahçende kaybolmuş çocuklar gibi.”Sayın Derya Akmaz ne güzel anlatmışsınız.Sevenlerine saygılar sevgiler.Özlemle..

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473