banner564

BES’te yeni dönem

640 üyenin oy kullandığı seçimde, Ulus Arpalıklı 418, Salih Ozanoğlu 217 oy aldı

BES’te yeni dönem
banner598
Belediye Emekçileri Sendikası’nın (BES) geçtiğimiz Cumartesi günü nisap sağlanamaması nedeniyle düne ertelenen 32’inci Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı.
KTAMS 50’nci Yıl Konferans Salonu’ndaki Genel Kurul’a Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Güney Kıbrıs’tan SİDİKEK Genel Sekreteri Antonis Neofidu, belediye meclis üyeleri ve sendikalılar katıldı.
Mehmet Çakmak başkanlığındaki divanın oluşturulmasının ardından Saygı Duruşu’nda bulunuldu.
Genel Kurul’da konuşan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, KKTC’deki 28 belediyeden 24’ünde ciddi finansal, yapısal ve idari sıkıntılar bulunduğunu dile getirdi.
Özellikle Lefkoşa Türk Belediyesi’nde çalışma barışının sağlanması ve başkent halkına hizmetlerin aksamamasının öncelikleri olduğunu vurgulayan Harmancı, sorunları, finansal sıkıntıların arkasına saklanmadan çözmeye çalıştıklarını söyledi.

LTB’nin binek araçları satılacak
Harmancı, personel ödemelerinin bir buçuk ay içinde daha sağlıklı bir yapıya kavuşacağını da ifade ederek, LTB’deki fazla binek araçlarının 27 Eylül’deki satışının ardından elde edilecek gelirle mevcut araçların tamir ve bakımlarının karşılacağını belirtti.

Neofidu: Ortak mücadele sürecek
Sidikek Genel Sekreteri Antonis Neofidu da, adanın kuzeyi ve güneyindeki emekçilerin çıkarlarının ortak olduğunu vurgulayarak, PEO, Sidikek ve Belediye Emekçileri Sendikası’nın 25 yıldan bu yana sürdürdüğü mücadelenin devam edeceğini söyledi.
Daha sonra Mali ve Faaliyet Rapor oy birliğiyle kabul edildi.
Ardından seçime geçildi.
640 üyenin oy kullandığı seçimde, Ulus Arpalıklı 418, Salih Ozanoğlu 217 oy aldı. 11 oy da geçersiz sayıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2014, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474