banner564

İlerleme kaydedilecek

Kıbrıs Türk Elektrik Müteahhitleri Birliği Başkanlığına yeniden seçilen Aziz Limasollu, yeni dönemde daha dikkatli çalışacaklarının sözünü verdi

İlerleme kaydedilecek
banner598
Kıbrıs Türk Elektrik Müteahhitleri Birliği’nin 8’inci olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Yurdaer Garip ve Aziz Limasollu arasında yapılan seçimde, başkanlığa yeniden Aziz Limasollu getirildi.
Genel Kurulda ilk olarak Divan başkanlığı oluşturuldu, ardından açılış konuşmalarına geçildi.
Kıbrıs Türk Elektrik Müteahhitleri Birliği Başkanı Aziz Limasollu, geçmiş dönemde yaptıkları çalışmaları anlatarak, yeni dönemde ilerleme kaydetmek için daha dikkatli çalışacakları sözünü verdi.
Kayıt dışılıkla ilgili olarak ise Limasollu, üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını söyledi.
Kıbrıs Türk Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Mert Girgen de, ülkedeki tesisat kalitesinin artması ve kayıt dışılıkla mücadele için, birliğin varlığının güçlü şekilde sürdürülebilmesinin gerekliliğine işaret ederek, birlik üyelerinin bu bilinçle hareket etmelerini istedi.
Girgen, Oda olarak , Elektrik Müteahhitleri Birliği’nin yanında olmaya devam edeceklerini de kaydetti.

Hüdaoğlu: Gücümüzü bilgimizden alıyoruz
Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Hüdaoğlu da, “ biz gücümüzü bilgimizden, yeteneğimizden ve bilgiye tescillendirmemizden dolayı alıyoruz, bu belgelendirmeden dolayı bugün elektrik müteahhitliği alanı en az kaçak işçi çalışılan alandır” dedi.

Gürpınar: Sektörde iyi bir sistem kuruldu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da, elektrik sektörünün iş kazaları ve iş güvenliği bakımından kendileri için önem arz ettiğini söyleyerek, elektiriğin son derece tehlikeli bir olgu olduğuna dikkat çekti.
Gürpınar “Elektrik hususu son derece tehlikeli bir olgudur ve iş kazaları ve ölümlü iş kazaları açısından çok önemli bir sektördür fakat bu kadar yoğun riskler taşımasına rağmen bu sektörde yaşanan iş kazalarının az olması, bu sektör belki de diğer sektörler içerisinde en fazla denetimli olan sektördür gerek iş yapabilme yetkilendirmesi bakımından gerek bu alanda çalışacakların olan insanların kayıtlılığı açısından gerçekten iyi bir sistem kurulmuş durumdadır “ dedi.
Gürpınar elektrik alanında yapılan sıkı kontrollerin inşaattın diğer sektörlerine yayılmasını da temenni etti.

“Yasa üzerinde çalışılıyor”
Kamu Çalışma sistemi hakkında da konuşan Bakan Gürpınar, şu anda var olan sistemin en verimsiz, en kötü çalışma sistemi olduğunu kaydederek, konu ile ilgili olarak Meclis’te alt komitenin Kamu görevlileri değişiklik yasa tasarısı üzerinde çalıştığını belirtti.
Gürpınar birlik üyelerine komite çalışmalarına katılarak görüşlerini aktarmalarını da tavisye ederek, “belki bu şekilde baskı grubu oluşturarak en iyi çalışma ekibini birlikte hayata geçirebiliriz” dedi.
İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da, elektrik müteahhitlerinin çok titiz çalışmayı gerektiren bir görev yerine getirdiklerini söyleyerek, Elektrik Mühendisleri , Elektrik müteahhitleri ve Kıbtek’in uyumlu çalışmasının önemine dikkati çekti.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2014, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473