banner564

Surlariçi’nde hizmete giren ‘Atölye A’ bünyesinde birçok çalışma sistemini barındırıyor

Hayali gerçek oldu

Surlariçi’nde hizmete giren ‘Atölye A’ bünyesinde birçok çalışma sistemini barındırıyor
banner598

 Cemre AKAR

 Ayşen Özanıl, Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesinde ‘Atölye A Sanat Kafe’de, insanların yaşam alanlarına yönelik yapıcı ve başarılı hizmetler veriyor.

  Mimar olmakla birlikte hayalindeki bir işi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan Ayşen Özanıl, bu hafta Genç Vizyon’a konuk oldu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 
Soru: Öncelikle sizi daha yakından tanıyabilir miyiz?
Yanıt: 1987 Avustralya doğumluyum. 1992 yılında ailem ile Kıbrıs'a taşındık. Tüm öğrenim hayatım burada geçti. Mimarlık Fakültesi mezunuyum. Mesleğimi sadece bir yıl yaptıktan sonra, birkaç farklı iş deneyimim oldu. Ancak hiçbir iş deneyimim hayal ettiğim meslek alanı değildi. En son özel bir hastanede tercüman olarak çalışıyordum. Oradan ayrıldıktan sonra hayal ettiğim gelecek için adım atmaya karar verdim ve bu süreç içerisinde KOBİGEM gibi bir hibe programı karşıma çıktı. Böylece hayalim olan iş alanını yaratıp kendi serüvenimi başlatmış oldum.

  Soru: ‘Atölye A’ fikri nasıl başladı, hedefiniz nedir? 
  Yanıt: 'Küçük dokunuşlar'; bu cümle benim için çok önemli. Çevremdeki insanlar çok iyi biliyor, elimden geldiğince etrafımdaki herkesin gerek yaşam alanlarına gerekse özel günlerinde, kendilerini özel hissedebilecekleri küçük dokunuşlar yapmak, beni her zaman çok mutlu ve motive etmiştir. Atölye A Sanat kafe fikri de bu motivasyonumla yola çıkılarak şekillenmiş bir proje olarak doğdu. Kendime hayal ettiğim çalışma alanını yaratmak, bu sürede kahvemi de içebileceğim bir ortamda olmayı hep istemişimdir. Ve bence birçok kişi de böyle bir çalışma alanının eksikliğini yaşıyordur. 

  Soru: Atölye A’da neler olacak? Ne gibi hizmetler vereceksiniz?
  Yanıt: Atölye A Sanat - kafenin aslında birçok çalışma sistemi bulunmaktadır. Ben, özel günler için farklı konseptli organizasyonlar düzenliyorum. Bu hazırlık süreçlerinde, kullanılmayan atık halde olan birçok ürünü kullanarak yapıyorum. Atölye içerisinde de geri dönüşüm üzerine yapmış olduğum araştırmalardan ve çalışmalardan faydalanarak bu hizmeti veriyorum. Kişiler kendilerine ait objeleri, ürünleri buraya getirip atölye malzemelerini kullanarak yeniden yaratma keyfini yaşayabilirler. İsteğe göre atölyedeki stok malzemelerden de faydalanabilirler. Bir başka alanımız ise unutulmuş bazı sanat dalları ile ilgili eğitimler, workshoplar olacaktır. Ebru sanatı gibi, ahşap oymacılık gibi örnekler verebilirim size. Burada yapılan ürünler satışa da sunulacaktır. Satışlardan elde edilen gelirlerle çalıştığımız derneklerin ihtiyaçları doğrultusunda her zaman destek vermeye hazırız. Atölye A, Sanat kafenin mutfağı da bulunmaktadır. Buradaki ürünler de farklı farklı kişilerin hazırladığı ev yapımı atıştırmalıklar ve pastalar bulunmaktadır. Ve tabi ki alkollü alkolsüz içeceklerimiz eşliğinde sunulacaktır. 

Soru: Ne saatler açık olacak, size nasıl ulaşacaklar?
Yanıt: Atölye A, 9.00 - 22.00 arası hizmet vermektedir, tabi ki çalışmaların süreçlerine göre kapanış saatlerimizde esneklik olmaktadır. Atölye A'nın lokasyonu çok kolay ve günümüzün tercih noktası olan Surlariçi’nde Bandabulya'nın yan sokağında bulunmaktadır. Bize ulaşmak için: sosyal medya platformlarından faydalanabilirler. 

Özel gün kutlamaları 

  Soru: Biraz da organizasyon işlerinden bahsedelim. Ne gibi organizasyonlar hazırlıyorsunuz?
  Yanıt: Özel gün kutlamaları için organizasyonlar düzenliyorum. Doğum günü, düğün-nişan töreni ve açılış törenleri gibi birçok etkinlik. Bu organizasyonları kişilerin belirlediği bütçeye göre düzenliyorum, böylelikle her iki tarafın bütçe koşullarına uygun sürecimiz başlıyor. Atölyede organizasyon hazırlıklarını kişiler diledikleri zaman gelip görüp takip de edebilme şansını bulabilmekte. Birçok farklı materyaller kullanarak farklı konseptler ve farklı atmosferler yaratıyoruz. Buradaki öncelik konseptlerin kişiye özel olabilmesi ve kişilerin de kendilerini özel hissedebilmesidir. 

  Soru: Hitap ettiğiniz belli bir kitle var mı? 
 Yanıt: Hitap ettiğimiz kitle aslında çok geniş kapsamlı. Çocuklarımız için, atölye içerisinde yapılacak olan birçok eğlenceli, verimli, sanatsal faaliyetlerimiz genç jenerasyon için geri dönüşüm kapsamında eğitici ve yenilikçi programlarımız ve en önemlisi ve güzeli de tarihi bir bina içerisinde keyifli, huzurlu, vakit geçirmek isteyen herkese atölye hizmet verecektir. 
  Bana kendimi ifade edebilmem için, atölyeyi merak eden herkese seslenebilmeme fırsat tanıdığınız için teşekkür ediyorum. Umarım bizlerin sahip çıktığı Surlariçi bölgesine ve atölyeye dilediğimiz ilgiyi görebiliriz. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

ALKOLSUZ CAFE VEYA ATOLYE KURAMIYORLAR ,,LEŞ GİBİ RAKI BİRA VE VİSKİ KOKUYORLAR.YAZIKLAR OLSUN TÜM ESKİ VE YENİ LEFKOŞAYI KOKUTTULAR.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474