banner564

“Memnuniyetle karşıladık”

Tatar, Türkiye’nin Fatih sondaj gemisi ile Baf açıklarında, denizde, hidrokarbon yatağı arayışlarına başlamasını değerlendirdi

“Memnuniyetle karşıladık”
banner598

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Türkiye ile iyi ilişkiler ve iş birliği yerine düşmanlıkla hak gasp etmeyi tercih eden Rum-Yunan ikilisinin asla başarılı olamayacaklarını” vurguladı.

Ersin Tatar, Türkiye’nin Fatih sondaj gemisi ile Baf açıklarında, denizde, hidrokarbon yatağı arayışlarına başlamasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.
UBP Genel Başkanı Tatar, NATO’nun, üyesi olmamasına rağmen Güney Kıbrıs’ı komuta devir-teslim törenine davet etmesini de eleştirerek, Türkiye heyetinin tepki olarak töreni terk etmesini alkışladığını vurguladı.
Tatar açıklamasında şunları kaydetti:
“KKTC ile Türkiye defalarca, Rum-Yunan ikilisine uzlaşı ve işbirliği çağrısında bulunmasına rağmen Rum-Yunan ikilisi buna hiç yanaşmamış, gerek Ege gerekse Doğu Akdeniz’de oldubittiler yaratmaya çalışmıştır.
Bunun en açık kanıtı Rum tarafının Yunanistan’ın tam desteği ile Münhasır Ekonomik Alan ilan etmesi, Türkiye ve KKTC aleyhine anlaşmalar ve sondaj çalışmaları yapmasıdır.
Oysa KKTC ve Türkiye ile iyi ilişkiler ve iş birliği yerine, düşmanlık ve hak gasp etmeyi tercih eden Rum-Yunan ikilisi asla başarılı olamayacaklarını bilmelidirler.
Mavi Vatan, Türkiye ile KKTC’ye aittir ve hiç kimsenin haklarımızı gasp etmesine izin verilmeyecektir...
UBP olarak, Anavatan Türkiye’nin, Baf açıklarında kendi kıta sahanlığı içine giren bölgede, denizde hidrokarbon yatağı bulabilmek için sondaj yapmaya başlamasını memnuniyetle karşılıyoruz.
Bu bağlamda, Fatih sondaj gemisinin Kıbrıs’ın güneyine geliyor oluşunu selamlıyor, başarılar diliyoruz.” 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473