banner564

100 milyon Euro gelecek

Avrupa Kalkınma Bankası 2021’den itibaren Rumların doğal gaz projelerini finanse etmeyecek

100 milyon Euro gelecek
banner598

   Avrupa Kalkınma Bankası’nın, 2021 yılından sonra doğal gaz da dahil olmak üzere, fosil yakıt projelerini finanse etmeye son vereceğini açıkladı.

   Fileleftheros gazetesi “Hükümet, AB Kararlarının Ardından Elektrik Üretimi Amaçlı Doğal Gaz İçin Sıkıştı” başlıklı haberinde, Avrupa Kalkınma Bankası’nın, 2021 yılından sonra doğal gaz da dahil olmak üzere fosil yakıt projelerini finanse etmeyeceği şeklinde karar üretmesinin ardından, Rum Yönetimi’nin, elektrik üretimi maksatlı sıvılaştırılmış doğal gazın ülkeye getirilmesi için ileriki günlerde zor kararlar almaya çağrılacağını yazdı.
   Paralel bir kararın da daha önce AB tarafından alındığını anımsatan gazete, Vasiliko’da doğal gaz  
sıvılaştırma ve rezerv terminaline ilişkin alt yapıların finanse edileceği 100 milyon Euro’nun ise son olacağını belirtti. 
   AB ve Avrupa Yatırım Bankası tarafından finansmanın, daha ucuz elektrik ücretleri ve sürdürülebilir terminal umuduyla Güney Kıbrıs’a LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) getirilmesine ilişkin ihalenin şu ana kadar olan süreci hayırlı kılan olgulara neden olduğunu belirten gazete, Rum Devlet Doğalgaz İşletmesi’nin (DEFA), ihaleyi kazanan konsorsiyumla sözleşmeyi ileriye götürmesinin ise kolay olmadığını yazdı.
   Gazete, Rum Sayıştaylığı’nın, et cevap ve izahat gereksinimi olan ihalenin başka 
aşamalarının değerlendirilmesine yönelik DEFA’ya n bir takım sorular gönderdiğini anımsatırken, konunun hükümet düzeyinde ileriki günlerde netleştirilmesi gerektiğine de dikkat çekti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474