banner564

Kimlik tespiti yapılacak

Özersay; Yunan bayraklarıyla Ledra Palace Sınır Kapısı’na yürüyen ELAM üyelerinin KKTC bayrağını yakmasına sert tepki gösterdi ve BM’ye uyarıda bulundu

Kimlik tespiti yapılacak
banner598

  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 36’ncı yıldönümü münasebetiyle Güney Kıbrıs’ta protesto eylemleri gerçekleştirildi.

   Öğrenci birliklerinin Lefkoşa’nın Rum kesimindeki okullar bölgesinde ve Ledra caddesinde gerçekleştirdiği eylemlerde KKTC’nin kuruluşu kınanırken, Türk askerinin adadan çekilmesi yönünde sloganlar atıldı.
   Faşist ELAM partisi ise Yunan bayraklarıyla Ledra Palace barikatına yürüyerek burada Türkiye’yi ve KKTC’nin ilanını protesto eden bir eylem yaptı. KKTC bayrağını yakan eylemciler daha sonra hep birlikte Yunan Milli Marşını söyledi. Rum polisinin gözeri önünde gerçekleşen bayrak yakma olayı sırasında Türkiye aleyhinde sloganlar atıldı.
   ELAM Başkanı Hristo Hristu eylem yerinde yaptığı konuşmada işgalin sona ermesi için mücadele edeceklerini belirterek, tüm Rumlara mücadele çağrısı yaptı.

Özersay uyarıda bulundu

   Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, ELAM’ın bayrak yakma eyleminin yayınlanması sonrasında polis genel müdürü ve Başsavcı ile ayrı ayrı görüşme yaptı. Özersay daha sonra Birleşmiş Milletler yetkilileriyle temasa geçerek görüntülerden kimlik tespiti yapacaklarını ve gerekli tedbirlerin alınacağını bildirdi.
   Özersay yaptığı kısa açıklamada şöyle dedi:
   “Rum tarafında ELAM mensuplarınca KKTC bayrağının yakılmasıyla ilgili olarak Polis Genel Müdürümüz ve Başsavcımız ile görüştüm. Birleşmiş Milletler ile de istişare ederek görüntülerden kimlik tespiti yapıp gereken tedbiri alacağız. Kendilerinden farklı olanın bayrak ve benzeri sembollerine ve değerlerine saygı duymayanlar medeniyetten nasibini almamış olanlardır.”

Erhürman da tepki gösterdi

   CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da dün gece yaptığı sosyal medya açıklamasında, ELAM’ın bayrak yakma eylemine tepki gösterdi. Erhürman, bu konunun Rum lideri Nikos Anastasiadis’e aktarılması ve somut adım istenmesi gerektiğini ifade etti. Erhürman şöyle dedi:
   “ELAM bu kez de KKTC bayrağını yakarak iki halk arasında güvensizliği besleme çabalarına bir yenisini ekledi. Başta BM olmak üzere güven tesisi konusunda hassasiyet belirten uluslararası kuruluş ve devletlerin barış çabalarını olumsuz etkileyen bu davranışlar karşısında duyarsız kalma hakkı yok. Bu konudaki duyarlılığın Sayın Anastasiadise aktarılması ve somut adım istenmesi gerekiyor. Biz de, yarından itibaren, ilgili kuruluşlarla, büyükelçilerle ve siyasi partilerle görüşmelerimizde bu konuyu gündem yapacağız.”

Bakanlar da eleştirdi

   ELAM’ın bayrak yakma eylemine UBP’li bakanlardan Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu da tepki gösterdi. Sucuoğlu “İnadına bağımsız KKTC, inadına Türkiye garantisi” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473