banner564

97 milyar Euro hayali

Kuzeydeki Rum mülklerinin değeri 82 milyar Euro, kullanım kaybı ise 15 milyar Euro olarak açıklandı

97 milyar Euro hayali
banner598

   Rum Meclisi Göçmenler Komitesi Başkanı Skevi Kukuma,“Kıbrıs Üniversitesi’nin” araştırmasına atıfta bulunarak, Kıbrıslı Rumların KKTC’deki eski taşınmazlarının 2009 yılı bazındaki değerinin 82 milyar 10 milyon Euro olduğunu iddia etti. Kukuma, Rumların kullanım kaybının ise 15 milyar 78 milyon Euro olduğunu söyledi.

   KKTC Taşınmaz Mal Komisyonu, kuzeydeki Rum mülklerinin tamamını satın almak için 15 milyar Euro civarında bir rakamdan söz ederken, Rum tarafının ortaya koyduğu, toplamda 97 milyar Euro’nun üzerindeki rakam dudak uçuklattı. 
   Bu arada Rum İçişleri Bakanı Konstantinos Petridis, Rum hükümetinin 2020 yılından itibaren yeni bir göçmenlik politikasını benimsemeyi planladığını açıkladı.
   Politis gazetesi, Rum Meclisi Göçmenler Komitesi’nin oturumunda Rum göçmenlere ilişkin yardım ve ödenek konularının ele alındığını, Rum İçişleri Bakanı Konstantinos Petridis’in ise, 2020 yılından itibaren konu hakkında yeni bir politika izleyeceklerine ilişin açıklama yaptığını yazdı.
Gazete, 1974 öncesinde KKTC’de taşınmazı bulunan Kıbrıslı Rumların bu taşınmazlarının miktarının ve değerinin, 2020 yılına kadar hazır olması öngörülen yeni göçmenlik politikasının temelini oluşturacağını bildirdi.

Fedonos’un açıklaması

   Gazete bir diğer haberinde, Baf Belediye Başkanı Fedonas Fedonos’un Kıbrıs Türk taşınmazlarının hak sahibi olmayan Kıbrıslı Rumlar tarafından kullanılması konusundaki şikayetlerini yeniden dile getirdiğini yazdı.
   Fedonos, göçmen olmayan bir Kıbrıslı Rum’un Baf’ta bulunan bir Kıbrıslı Türk taşınmazını kullandığı ve söz konusu taşınmazı yeniden kiralayarak 5 bin Euro’dan fazla gelir elde ettiğini belirtti.
Fedonos, söz konusu şahsı şikayet ettiklerini ancak şahsın sözleşmesinin Nisan ayında yenilendiğini de vurguladı.
   Gazete, Fedonos’un kastettiği kişinin, EDEK Başkanı Marinos Sizopulos’un kayınpederi Andreas Haralambidis olduğunu ve söz konusu taşınmazı 1972’ten beridir kirasında bulundurduğunu  belirterek, Sizopulos’un da dün bu konuda bir açıklama yaptığını yazdı. 

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2018, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474