banner564

Alternatif senaryolar

Anastasiadis, Trodos’taki evinde müzakere heyetiyle kapsamlı bir görüşme yaptı

Alternatif senaryolar
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Cenevre’ye hazırlık amacıyla müzakere heyetiyle Trodos’taki Başkanlık konutunda uzun bir görüşme gerçekleştirdiği bildirildi.
   Rum gazeteleri, Trodos’taki toplantıda, bugüne kadar müzakere edilen bütün başlıklarda taraflar arasındaki anlaşmazlığın teyit edildiğine işaret ederken sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin katılımı konusundaki zıtlaşma nedeniyle Cenevre’nin daha başlamadan çökebileceği yolunda haberler yayımladı.
    Fileleftheros’un “Hava Boşluğu İle Cenevre’ye… Dün Trodos’taki Değerlendirme Bütün Konulardaki Açıkta Kalan Konu ve Anlaşmazlıkları Doğruladı” başlıklı manşet haberine göre, Anastasiadis’in müzakere heyetiyle müzakerelerde bugüne kadar gelinen noktayı gözden geçirdiği dünkü toplantıda müzakereciler düzeyindeki görüşmelerde çok da ilerleme kaydedilmediği, bütün başlıklarda açık konular ve anlaşmazlıklar olduğu teyit edildi.
   Edindiği bilgilere dayanarak, Yönetim, Mülkiyet, Ekonomi ve AB gibi bütün konularda anlaşmazlık bulunduğunu, Toprak ve Güvenlik konularının ise Cenevre’ye havale edildiğini belirten gazete “yapılan değerlendirme temelinde Cenevre’de anlaşmaya varılması ve bütün başlıkların kapatılması imkansız görülüyor” ifadesine yer verdi.
   Sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin Cenevre konferansına katılımı konusunun da ele alındığı toplantıda, Yunanistan tarafından Rum tarafına iletilen uzman görüşlerine atıf yapıldı. Rum yönetiminin, yabancı bir uzmandan daha görüş beklemekte olduğu kaydedilirken bu konunun, Anastasiadis’in yarın Atina’da Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Dışişleri Bakanı Nikos Kocas’la yapacağı görüşme gündeminde yer alacağı ancak Atina toplantısında daha çok güvenlik konusunun masaya yatırılacağı kaydedildi.

Anastasiadis-Çipras görüşmesi “savaşa hazırlık”

   Simerini, manşet haberini “Cenevre Daha Başlamadan Çökme Tehlikesinde... Türklerin Kıbrıs Cumhuriyetiyle İlgili İtirazları Nedeniyle Alarm...Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Temsil Şeklinin İyileştirilmesiyle İlgili Uzman Görüşleri Başkan’ın Elinde” başlık ve spotlarıyla aktardı.
   Gazete, KKTC tarafından yapılan sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin Cenevre konferansında hazır bulunmayacağı açıklaması nedeniyle Cenevre konferansına kimlerin katılacağı konusundaki tartışmanın “gittikçe daha tehlikeli olmaya başladığını” yazdı.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2016, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474