banner564

Arama-Kurtarma işbirliği

Mısır ile Rum Savunma Bakanları arasında memorandum imzalandı

Arama-Kurtarma işbirliği
banner598
 Mısır Savunma Bakanı Sedki Sobhy’nin Güney Kıbrıs’a resmi ziyarette bulunduğu bildirildi. 
Alithia gazetesi Sobhy’nin temasları çerçevesinde Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis ile görüştüğünü yazdı. 
   Habere göre görüşmede iki bakan, Güney Kıbrıs ile Mısır arasında havacılık alanında arama kurtarma alanında işbirliği memorandumuna imza attı. 
   Fokaidis görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, ortak tehditleri göğüsleme amacıyla daha fazla ortak eğitim, tatbikat ve ortak programlar yapılmasıyla Güney Kıbrıs ile Mısır arasındaki işbirliğini 2018 yılı içerisinde güçlendirmeye devam edeceklerini ifade etti.
   Fokaidis, Mısır’ın sadece Ortadoğu’da değil, Arap dünyası ve Afrika’da da istikrar için anahtar bir ülke olduğunu söyledi. 

Sırada ortak tatbikatlar

   Sobhy ise, Güney Kıbrıs ile Mısır Savunma Bakanlıkları arasındaki işbirliği, koordinasyon ve istişarelerin sürmesini arzu ettiklerini belirtti. 
   Görüşmelerinde, birçok kriz, gerginlik noktaları, silahlı çatışma, kışkırtmalar, Mısır’ın güvenliğine karşı tehditler ve bölgesel-uluslararası düzeydeki etkileri dikkate alarak Ortadoğu’daki stratejik güvenlik durumu üzerinde durduklarını söyleyen Sobhy, arama kurtarma anlaşması imzalanmasına ilişkin memnuniyetini dile getirerek, başta ortak tatbikatlar, askeri eğitimler ve uzman değişimi konularında olmak üzere birçok alanda askeri işbirliklerini güçlendirme konusunda anlaştıklarını belirtti.
   Sobhy, görüşme sırasında ortak tehditler, bunları göğüslemesine yönelik işbirliği yapılmasının yolları, terör, yasadışı mülteciler  ve Güney Kıbrıs ile Mısır’ın Doğu Akdeniz bölgesindeki çıkarlarını koruma gibi konuları ele aldıklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2017, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473