banner564

Bunun adı ırkçılık

İçinde Dr.Küçük ile Denktaş’ın fotoğrafları ve bayrak bulunduğu için matematik kitaplarının Limasol’daki Türk çocuklarına dağıtılmasını engellediler

Bunun adı ırkçılık
banner598
 Rum Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın, içerisinde Türkiye ve KKTC bayrakları ile Mustafa Kemal Atatürk, Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş’ın resimleri bulunan matematik kitabının, Kıbrıslı Türk öğrencilerin eğitim görmekte olduğu Limasol’daki Ayiu Antoniu İlkokulu’na sokulmasını engellediği haber verildi.
    Fileleftheros haberi “Türk Kitabına Fren… Türk ve Kıbrıslı Türk Siyasiler İle Türkiye ve Sahte Devlet Bayrakları İçeriyordu… Limasol İlkokuluna Sokulması Engellendi” başlığıyla aktardı.
   Habere göre, matematik kitabının okula, hizmet alımı yapılan bir öğretmen tarafından, dil açısından yardımcı olması maksadıyla götürüldüğünü söyleyen okul müfettişi Hristos Papadopulos “Kitabın kullanılmasına müsaade edilmedi, ilave araştırma yapılması söz konusu değil çünkü öğretmenin hareketi kasıtlı görülmedi” dedi.
   Papadopulos öğrencilerin hep birlikte ders gördüklerini, kitapların ve diğer malzemenin ve analitik programın ortak olduğunu belirterek “Okulda Türkçe kitabımız da yok çünkü Yunanca konuşuyorlar” dedi.
   Okulda Kıbrıslı Türk öğretmenler ve açıklama gönderileceğinde tercümeye yardımcı olan Türkolog bulunduğunu çünkü Yunanca anlamayan veliler bulunduğunu söyleyen Papadopulos ancak bunun sınıfta olmadığını, söz konusu öğretmenin de mütercim rolü üstlendiğini anlattı.
   Papadopulos “söz konusu kitap yok oldu. Okul müdürü hemen bana haber verdi. Kullanılmaması talimatı verdim, okula hiç girmemiş gibi oldu. (öğretmenin, kitabı) maksatlı  getirmediği tamamen kendine yardımcı olması için getirdiği netlik kazandı” ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2017, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473