banner564

Çözüm olmaz

Hrisostomos, Türkiye’nin olumlu adımlar atacağına inanmıyor

Çözüm olmaz
banner598
 Rum Başpiskopos’u Hrisostomos bir kez daha ‘çözüme inanmadığını’ açıkladı.
   Simerini gazetesine konuşan Hrisostomos, İsviçre’de hiçbir şey olmayacağını ve olumlu bir sonuç ortaya çıkmayacağını, çünkü Türkiye’nin Rum kesimine yönelik adımlar atmayacağını öne sürdü.
   Türkiye’nin böyle bir şeyi yapmaya niyeti olmadığını da öne süren Hrisostomos, İsviçre dönüşü Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le bir araya geleceğini ve Mont Pelerin’de gerçekleşenleri ele alacaklarını da sözlerine ekledi.
   Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun açıklamalarını yorumlayan DİSİ Başkanı Averof  Neofitu ise, toprak müzakerelerinin zor olduğunu belirtirke, Birleşik, Avrupai bir Kıbrıs’ın üçüncü ülkelerden gelecek yabancı garantilere ihtiyacı olmadığını öne sürdü.
   Gazeteye göre, EDEK Başkanı Marinos Sizopulos ise açıklamasında, “İsviçre’de meydana gelenler, ne yazık ki bir kez daha, BM Temsilcisi Eide’nin de dolaylı veya doğrudan desteğiyle, Türkiye’nin iyi planlanmış taktiğinin kurbanı olduğumuza dair öngörü ve endişelerimizi teyit ediyor” şeklinde konuştu.
    Rum Ulusal Halk Cephesi ELAM ise açıklamasında, “haritaların Türkiye tarafından 1956’dan bu yana ortaya konulduklarını ve bunların Ankara’nın amaçları ile isteklerini net bir şekilde gösterdiğini” iddia etti.
   Dayanışma Hareketi de açıklamasında “Sayın Akıncı’nın Mont Pelerin’de, İsviçre için yola çıktığı Türkiye’de, Erdoğan’dan aldığı direktiflere uymayacağına inananlar var mı” diye sordu.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2016, 08:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474