banner564

Detay verilecek

Kayıpların ölüm belgeleri yeniden düzenlenecek

Detay verilecek
banner598

   Rum Yönetimi’nin kayıplar için verdiği ölüm belgelerinde, ölüm sebebi olarak yer alan “bilinmiyor” ibaresi değiştiriliyor.
   Simerini Gazetesi’ne göre, Rum Meclisi Göçmenler Komitesi Başkanı Skevi Kukuma, Rum Hükümeti’nin kayıpların ölüm belgeleriyle ilgili bir dizi karar ürettiğini ve bu kapsamda, DNA metoduyla kimlik tespiti gerçekleştirilen kayıpların ölüm belgelerindeki “bilinmiyor” ibaresi yerine, nerede ve ne şekilde öldürüldüğüyle ilgili bilgilerin yer alacağını söyledi.
Kukuma, ölüm belgelerinde, ölüm tarihi kısmında “Türk işgali sırasında ölmüştür” ibaresinin yer alacağını ve ölüm belgesiyle birlikte, her kaybın ölüm nedenine ilişkin detayların ve olayların yer alacağı bir rapor verileceğini kaydetti.
   Kukuma, bugüne kadar 358 Rum kayıp ile 123 Kıbrıslı Türk kaybın kimliğinin tespit edildiğini,

şu anda KKTC’de 7 ayrı ekibin kalıntılara ulaşmak amacıyla çalışma yaptığını ve Güney Kıbrıs’ta da bir ekibin “Parekklisia” (Pareklişa) bölgesindeki kazı çalışmalarına devam ettiğini söyledi.
Kayıp Şahıslar Komitesi’nde 7 Kıbrıslı Türk, 3 de Rum üye bulunduğunu kaydeden Kukuma, bu durumun endişe yarattığını; personel sayısının az olmasından dolayı, toplanan bilgilerin değerlendirilmesinde problemler yaşandığını ifade etti.

Yunan Askeri Mezarlığı’nda kazı yapılacak

   Bu arada, gazete bir başka haberinde de, Lefkoşa’nın Rum kesimindeki Yunan Askeri Mezarlığı’nda (Timvo Makedonittisas), 22 Temmuz 1974’te Rumlar tarafından “yanlışlıkla” düşürülen “NORATLAS” uçağında bulunan Yunan askerlerin kalıntılarına ulaşılması için kazı başlatılacağını bildirdi.

   Haberde, Rum Bakanlar Kurulu tarafından öncekei gün, kazılar için yeşil ışığın yakıldığı belirtildi.
Kazı çalışmasının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından talep edildiği de aktarıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 04:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473