banner564

Maliyeti açıklanmadı

Kuzeyde iki kilise daha restorasyon kapsamında

Maliyeti açıklanmadı
banner598

   Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin listesinde, 2014 yılı içerisinde restore edilmek üzere, 11 kültürel ve dini miras anıtı bulunduğu,  KKTC’deki iki anıtın da restorasyon kaapsamında olduğu belirtildi.

   Kültürel Miras Teknik Komitesindeki Rum grubun Başkanı Takis Hacıdimitriyu Haravgi Gazetesi’ne gazeteye açıklamada, şu an iki projenin gelişme aşamasında bulunduğunu söyledi.

Bunlardan birincisinin, Büyükkonuk’ta (Komi Kepir) bulunan Agios Auxentios kilisesi, ikincisinin de    Yayla (Sirianohori) köyünde bulunan Agios Nikolaos kilisesi olduğunu ifade eden Hacıdimitriyu,

Mağusa’daki Othello Kalesinde de çalışmaların başlamasının beklendiğini belirtti.
   Komitenin şu an 19 anıtlık bir liste üzerinde çalıştığını, öte yandan 2014 yılı içerisinde ileriye götürülecek 11 anıtlık başka hazır bir liste bulunduğunu da yazan gazete, Hacıdimitriyu’nun, Çamlıbel’deki (Mirtu) Agios Panteleimonas manastırıyla ilgili çalışmaların sürdürüğünü söylediğini de aktardı.

 

Teklifler değerlendirilecek

 

   Öte yandan Dipkarpaz’da bulunan Apostolos Andreas Manastırının restorasyonu ihalesinde sunulan tekliflerin kısa zaman içerisinde açılacağını da dile getiren Hacıdimitriyu, bunu, tekliflerin değerlendirilmesi sürecinin izleyeceğini ve bunun tamamlanması için yaklaşık bir buçuk ay gerekeceğini kaydetti.

    Projeyi üstlenecek olan müteahhittin, Manastırdaki çalışmaları önümüzdeki Nisan ayında üstlenebileceğini belirten Hacıdimitriyu, çalışmaların iki yıldan daha az sürmesinin beklendiğini söyledi.
   Kültürel Miras Teknik Komitesinin işinin kolay olmadığını ifade eden Hacıdimitriyu, Kıbrıs sorununun karışıklıklarından ortaya çıkan zorluklar bulunduğunu sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 04:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473