banner564

Devam edecek

Yunanistan Başbakanı Çipras, Güney Kıbrıs, Ürdün, Mısır ve İsrail’le gerçekleştirilen üçlü anlaşmalardan memnun

Devam edecek
banner598
  Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Güney Kıbrıs’la birlikte geliştirilen üçlü işbirliklerinin kurulmasına yönelik ortak stratejilerinin devam etmesinin çok önemli olduğunu belirtti. 
   Haftalık olarak yayımlanan Simerini gazetesi Çipras’ın, Avrupa Komisyonu’nun düzenlediği bir etkinlikte Rum gazetecilere yaptığı açıklamaları aktardı. 
    Habere göre Çipras, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın üçüncü ülkelerle işbirliğinin son derece önemli olduğu değerlendirmesinde bulundu. 
   Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın, Avrupa güvenlik ve istikrar unsurları olarak stratejik konumlarını yükseltmek için kritik jeopolitik konumlarını ve yakın işbirliğini değerlendirmeleri gerektiği düşüncesini dile getiren Çipras, üçlü işbirlikleri stratejisiyle bunu büyük oranda başardıklarını belirtti.
  Çipras, yakın zamanda Mısır, İsrail ve Ürdün ile üçlü işbirlikleri yaptıklarına işaret etti.
    Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik müzakerelerin yeniden başlaması ihtimaliyle ilgili bir soru üzerine ise Çipras, Güney Kıbrıs’a yönelik desteğini belirtti. 
  Çipras, Kıbrıs sorununda sürdürülebilir ve adil bir çözüme ulaşılmasının ve şimdi bu yönde müzakerelerin yeniden başlamasının ortak tez ve tutumları olduğunu ifade etti.
Yunanistan ile Güney Kıbrıs Hükümetleri arasında siyasi renkler ve ideolojik farklılıklara bakılmaksızın iyi bir işbirliğinin olmasının önemine de vurgu yapan Çipras, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le iyi bir işbirliği ve dostluğunun olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2018, 04:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473