banner564

“Elimiz bağlı oturmuyoruz”

Doğalgaz çalışmaları hakkında bilgi veren Enerji bakanı Lakkotripis, yoğun çalışma içinde olduğunu söyledi

“Elimiz bağlı oturmuyoruz”
banner598

   Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, hidrokarbon denetiminin ellerinde olduğunu belirterek, elleri bağlı oturmadığını söyledi.
   Fileleftheros gazetesine konuşan Lakkotripis, hidrokarbon konuları ve Rum Hükümetinin planlarıyla ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.
   Habere göre, Lakkotripis, Bakanlar Kurulu oluşumunun ardından “bir sondaki günle” ilgili soruya verdiği yanıtta, geçen Çarşamba günü Bakanlar Kurulu’nda bir dizi karar konusunda hazır olduğunu ancak dengelerin korunduğunu söyleyemeyeceğini belirtti.

Programlar değişmedi


   Noble, ENI VE Total şirketlerinin programlarında hiçbir şey değişmediğini söyleyen Lakkotripis, yaz aylarında başlayan araştırmalardan elde edilen sismografik verilerin yoğun analizi içerisinde olunduğu bilgisini verdi.
   Çok önemli bir aşamanın söz konusu olduğuna dikkat çeken Lakkotripis, üç şirketin –ve Güney Kıbrıs’ın– denizaltı zenginlikleriyle ilgili ayrıntılar edineceğini; üç şirketin bilim adamlarının, her bir parselde tam sondaj noktasına karar vermeleri konusunda ihtiyaç duyduğu ayrıntılara sahip olacağını anlattı.
   Sismografik verilerin yorumlanmasının çok önemli bir aşama olduğunu kaydeden Lakkotripis, önümüzdeki aydan itibaren nerenin delineceğiyle ilgili kararlar da dahil olmak üzere somut teknik kararların tamamlanmaya ve şekillenmeye başlamasını beklediklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2014, 01:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474