banner564

Emir Troyka’dan

İpotekli taşınmazların açık artırmaya çıkarılmasını hızlandıran yasa önerisi Rum Bakanlar kurulunca onaylanıp, meclise gönderildi

Emir Troyka’dan
banner598
   Troyka’nın 436 milyon Euro’luk 6’nci dilim krediyi vermek için Rum yönetimine şart koştuğu, banka ipoteği altındaki konutların satışını düzenleyen yasa önerisi  Rum Bakanlar Kurulu’ndan geçti ve meclise gönderildi. 
   İpotekli konutların satışa çıkarılmasıyla ilgili ekspres prosedürler ve katı bir takvim öngören yasa önerisi  gazetelerde okurlara geniş aktarıldı ve genellikle manşetlerde yer buldu. Rum basın haberlerine göre; Anastasiadis hükümeti tarafından hazırlanan yasa tasarısına ilişkin raporda, Troyka’dan 436 milyon Euro’luk 6’ncı dilim kredinin alınması yolunun, taşınmazların 13 aşamadan oluşan ekspres prosedürden geçmekte olduğu; bu prosedüre 1 Ocak 2015 itibarıyla birinci konutun (ailenin içerisinde yaşadığı ev) da ekleneceği belirtiliyor.

Anastasiadis: Karar zor ama avantajlı

   Simerini gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in , ipotekli konutların satış prosedürlerinin hızlandıran yasa tasarısı nedeniyle hükümetine yöneltilen eleştirilere cevap vermeye çalıştığını ancak ikna edemediğini yazdı. 
   Gazeteye göre “ekonomide kaydedilen ilerlemeye karşın bütün sorunlarımızı aşamadık. Krizden çıkmanın tek yolu kalkınmadır” diyen Anastasiadis, ülkenin içerisinde bulunduğu zor ekonomik durumdan çıkması için hükümetinin zor kararlar alması gerektiğini söyledi. Açık artırma yasasının onaylanmasıyla borçluların da yargıya başvurma olanağına ve taşınmaz değerlerinin saptanmasında adil bir yönteme kavuşulduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2014, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473