banner564

Gözünü maaşlara dikti

IMF Rum ekonomisiyle ilgili raporunda, bütçe tedbirlerinin gecikmemesi uyarısında bulundu

Gözünü maaşlara dikti
banner598
   IMF’nin Rum ekonomisiyle ilgili raporunu telekonferans aracılığıyla sunan Delia Velculescu, faiz dışı fazlanın başarılması ve kamu borcunun sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi için bütçeyle ilgili yeni tedbirler alınması gerektiğine dikkat çekti.
    IMF’nin, yeni tedbir alınması gereği çerçevesinde, kamudaki maaşların daha da azaltılmasını istediği belirtilirken, Velculescu’nun, takipteki kredilerle başa çıkılabilmesi için açık artırma yasasının çıkarılmasının şart olduğuna dikkat çektiği ifade edildi.
   Simerini gazetesi “Troyka Yeniden Dişlerini Gıcırdatıyor ve 5’inci Dilim Konusunda Uyarıyor.. ‘Maaşlar Daha Da Azalsın” başlıklı haberinde Velculescu’nun sözlerine yer verildi.
   Velculescu, ipotekli taşınmazların açık artırmada satılmasıyla ilgili yasanın geçmesi gerektiğini söylerken, gerekmesi halinde Troyka’nın yeniden devreye gireceğini haber verdi.
    Delia Velculescu, ipotekli taşınmazlarla ilgili yasanın geçmemesi halinde bir sonraki kredi diliminin de Güney Kıbrıs’a verilmeyeceğini söyledi. hatta daha da ileri giderek 2018’e kadar yüzde 4’lük faiz dışı fazla hedefinin başarılabilmesi için de bütçede, daimi nitelikli yeni tedbirler alınması gereğine işaret etti. 
   Gazete Velculescu’nun dediği gibi memur maaşlarının daha da azaltılması halinde Rum kamusunda çalışma barışının sarsılacağı ve büyük tepkileri tetikleyeceğinin altını çizdi. 

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2014, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473