banner564

ENOSİS’i savundu

Papadopulos “Akıncı’nın, Rumların eğitimine karışma hakkı yok” dedi

ENOSİS’i savundu
banner598
 DİKO Başkanı Nikola Papadopulos, Rum Meclisi’nin 1950 Enosis Plebisiti kararıyla ilgili kararını değelendirirken “Biz vatanın tarihinin sınıf içerisinde tartışılması gerektiğini düşünüyoruz. Meclis’in kararı doğru ve yasaldı” dedi.  Papadopulos, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Kıbrıslı Rumların eğitimiyle ilgili konularla ilgilenmeye hakkının olmadığını savundu. 
   “Akıncı, çözümden sonra Kıbrıs’ı böyle mi algılıyor? Sadece Kıbrıslı Rumları ilgilendiren konularda veto hakkının olacağını mı düşünüyor?” diye soran Papadopulos, bu kararın haklı olarak Akıncı’yı rahatsız ettiği yönünde düşünceye sahip olanlara seslenerek, çok büyük bir hata yaptıklarını, Akıncı’nın “kabul edilmez” tutumunu haklı çıkardıklarını iddia etti.
   Papadopulos, “Başkan ile DİSİ ve AKEL’in liderlikleri, yapay bir panik yaratmasaydı ve Meclis’in kararını hatalı olarak nitelemeseydi, tarafımız kolaylıkla BM’den, Anastasiadis’le olan programlanmış görüşmenin iptal edilmesiyle ilgili sorumluluğu Akıncı’nın üstüne atmasını isteyebilirdi” savunmasında da bulundu.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2017, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473