banner564

Eylül’e randevu verdi

Anastasiadis, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile telefon görüşmesi yaptı

Eylül’e randevu verdi
banner598
   Rum-Amerikan stratejik ilişkilerinin ete-kemiğe bürünmeye başladığını yazan Alithia gazetesi ; “Kıbrıs-Amerikan İlişkileri Derinleşiyor... Biden-Anastasiadis Eylül’de Washington’da” başlığıyla manşete çektiği haberinde,, Biden’ın Anastasiadis’i, BM Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’ta bulunacağı Eylül ayında Washington’a davet ettiğini yazdı. 
   Gazete yarın da Rum Sözcü Nikos Hristodulidis’in Washington’a hareket edeceğini okurlarına duyurdu. 
   Rum Sözcü Nikos Hristodulidis’in yazılı açıklamasına göre; telefon görüşmesi sırasında Anastasiadis, Biden’in kısa süre önce Kıbrıs sorunuyla ilgili dile getirdiği tezlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Başkan Yardımcısı’na Kıbrıs sorununun mevcut durumuyla ilgili bilgi verdi. 
   Anastasiadis ve Biden’ın gelecekte görüşmeyi kararlaştırdı. Biden, Anastasiadis’e ABD’nin, Kıbrıs ile bütün düzeylerde işbirliği arzu ettiğini, bunun için iki ülkenin sürekli temas ve eşgüdüm içerisinde olması gerektiğini söyledi. 
   Kıbrıs’ın bölgedeki jeostratejik rolüne vurgu yapan Biden Ortadoğu’daki yeni krize de atıfta bulunarak ‘bu kriz Kıbrıs’ın önemine işaret ediyor’ vurgusunu yaptı.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2014, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473