banner564

Fanatikler ateş püskürüyor

Euro Grup toplantısında Yunanistan’ın yanında yer almayan Rum Maliye Bakanı eleştirilerin hedefi oldu

Fanatikler ateş püskürüyor
banner598
   Euro Grup toplantısında Yunanistan’a destek vermeyen Rum Maliye bakanı Haris Yeorgiadis, fanatik Yunan milliyetçilerinin yanı sıra AKEL liderinin ağır eleştirilerine maruz kaldı.
   Habere göre AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, AB’nin, Yunanistan aleyhinde aldığı kararla gerçekte, kendini ifşa ettiği gibi bir kurum olmadığının teyit edildiğini ve üye ülkeler arasında ne dayanışma, ne de karşılıklı saygı bulunmadığını söyledi.
    Kiprianu, Avrupalı yetkililerin Yunanistan’ın iç meselelerine karışma yönteminin kabul edilemez ve kışkırtıcı olduğunu belirtti.
   Rum Hükümeti’nin, Yunanistan’ı desteklemesi gerekirken aksi bir tavır sergilediği eleştirisinde bulunan Kiprianu, Yeorgiadis’in, Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis’in Euro Grubu toplantısından ayrılması istendiğinde ne gibi bir tavır takındığı konusuna açıklık getirmesi gerektiğini belirtti.
   DİKO ise, Güney Kıbrıs’ın Yunanistan’a AB içerisinde ihtiyacı olduğunu kaydederek, Güney Kıbrıs’ın AB’ye üye olmasını Yunanistan’a borçlu olduklarını vurguladı.
   EDEK Başkan Vekili Kostis Evstathiu da, Güney Kıbrıs’ın müttefiki olan Yunanistan için bugün, Rum Meclisi’ne, Yunanistan’a destek belirttikleri bir karar metni sunacaklarını söyledi.
   Evstathiu, ilerleyen günlerde Yunan halkına destek maksatlı bir dizi etkinlik daha yapacaklarını belirtirken, Yeorgiadis’in de Euro Grubu toplantısında takındığı tavırla ilgili açıklama yapması gerektiğini kaydetti.
   EURO. KO, Ekologlar ve Çevreciler ve Vatandaşlar İttifakı ise, Yeorgiadis’e Yunanistan tezlerini destekleme çağrısı yaparken, halka da Yunanistan’ı desteklemek ve Yunanistan’a yardım etmek için daha aktif bir tutum sergileme çağrısı yaptı.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2015, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473