banner564

Gözler Erdoğan’da

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında Ankara’dan gelecek ilk işaretler bekleniyor

Gözler Erdoğan’da
banner598
   Rum Yönetimi’nin, Türkiye’deki gelişmeleri yakından izlediği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Ankara’dan gelecek ilk işaretleri beklediği belirtildi. 
   Fileleftheros “Lefkoşa dinlemede... Hükümet Erdoğan’ın seçilmesinin ardından ilk işaretleri bekliyor...” başlıklı haberinde, Kıbrıs sorununun, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın seçim kampanyasında hiç yer almadığını ve Ankara’nın da öncelikleri arasında görünmediğini belirterek, Rum Yönetiminin, seçimi kazanan Erdoğan’ın vereceği ilk işaretleri not etmek istediğini yazdı.    
   Gazete, Türkiye’deki seçimden çıkan sonucun Türk halkını ilgilendiren bir konu olduğunu, kendilerinin bu sonuca saygı duyduklarını söyleyen Rum Sözcü Nikos Hristodulidis’in “Ümidimiz, Türkiye’nin artık nihayet Kıbrıs sorununa; işgale ve kolonizasyona son verecek bir çözüm bulunmasına katkı koymasıdır” dediğini yazdı.

“Türk halkı ödeyecek”

   Gazeteye göre “Türkiye’nin bugüne kadar bölgede güttüğü politikanın çıkmaza dayandığını, Türkiye için tek çıkış yolunun Avrupa Birliği olduğunu” da savunan Hristodulidis şöyle dedi:
    “Avrupa perspektifinin yolunu, insan haklarına saygı göstermesi ve AB’ne olan Kıbrıs kökenli yükümlülüklerini yerine getirmesi açacak. Aksi halde Avrupa’dan uzak Türkiye gerek ülkenin demokratikleşme süreci gerekse bölgeyle ilişkileri konusunda gerilemeler ve çok ciddi zorluklarla karşı karşıya kalacak. Bunun bedelini de Türk halkı ödeyecek.”

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2014, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473