banner564

‘Guterres’in emri’

Liderlerin New York’a davet edilmesi güneyde farklı yorumlara yol açtı

‘Guterres’in emri’
banner598
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i New York’a davet etmesi Rum basınında da manşetten duyuruldu.
   Politis gazetesi: “Guterrees’in Emri: New York’a Gelin – Çıkmazın Aşılması İçin BM Genel Sekreterinden Katalizör Müdahale – New York’a Dönüş – Anastasiadis ve Akıncı 4 Haziran’da Guterres’in Bürosuna” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından yer verdiği haberinde, BM Genel Sekreteri Guterres’in Akıncı ve Anastasiadis’i New York’a davet ettiğini duyurdu.
   Gazete, Guterres’in Akıncı ve Anastasiadis’i telefonla arayarak New York’ta görüşme talebini ilettiğini, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu’nun görüşme tarihini 5 Haziran olarak açıklamasının ardından Rum Sözcünün tarihi 4 Haziran olarak duyurduğunu belirterek, nihai olarak görüşme tarihinin 4 Haziran şeklinde kesinleştiğini aktardı.
   Haberde, Anastasiadis’in hali hazırda önümüzdeki hafta ABD’ye planlanmış bir gezisinin bulunduğu da hatırlatıldı.
   Gazete ayrıca, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin dün Türkiye’de gerçekleştirdiği temaslar sonrası Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamalara da haberinde yer verdi.
   Fileleftheros gazetesi ise haberi: “New York’ta Randevu – BM Genel Sekreteri İki Lideri Pazar Günü Yeni Üçlüye Çağırdı” başlıkları altında verirken, Guterres’in liderlerle randevusunun New York saatiyle 4 Haziran Pazar akşamı 19:00’da, Kıbrıs saatiyle ise 5 Haziran Pazartesi sabah saat 02:00’de gerçekleşeceğini aktardı.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2017, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473