banner564

Her alanda ileri

Mısır lideri Sisi, Güney Kıbrıs’ın ‘Temel Ortak’ olduğunu söyledi

Her alanda ileri
banner598
 Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fettah El Sisi, Güney Kıbrıs’ın,  Akdeniz ve Avrupa’daki temel ortaklardan biri olduğunu belirterek, ortak ilgi alanlarında güçlü işbirliği istediğini söyledi.
   Fileleftheros gazetesine konu8şan El Sisi, 30 Haziran 2013’te Mısır’da meydana gelen “devrimin” akabinde, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeni bir dinamik kazandığını ve Güney Kıbrıs’ın, Mısır halkının iradesini en çok destekleyen ülkelerden biri haline geldiğini kaydetti.
   Habere göre El Sisi, Güney Kıbrıs-Yunanistan-Mısır üçlü işbirliğinin çok önemli olduğunu; gerek ikili işbirliğinin, gerekse üçlü işbirliğinin, enerji, tarım ve turizm alanlarında önemli ilerlemeler kaydedilmesini sağlayabileceğini belirtti.
   El Sisi, yakın zamanda keşfedilen doğalgaz yataklarının, Doğu Akdeniz’deki istikrar ile refaha katkıda bulunacağına inandığını da dile getirdi.
    Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak ise El Sisi, ülkesinin, Kıbrıs sorununa, uluslar arası meşruiyet kuralları zemininde adil bir çözüm bulunmasını desteklediğini ve adanın yeniden birleşmesi tarafında olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2017, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473