banner564

Her alanda ortak

Yunanistan Savunma Bakanlığı ile Rum Milli Muhafız Ordusu arasında ‘gizli anlaşma’ imzalandı

Her alanda ortak
banner598
 Rum-Yunan hükümetler arası Savunma Konseyi toplantısı Atina’da gerçekleştirildi. Bu çerçevede Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) ve Yunanistan Milli Savunma Genelkurmaylığı (GEETHA) arasında güncellenmiş gizli bilgi alış-verişi anlaşması da imzalandığı haber verildi. 
   Politis haberi “Yunanistan-Kıbrıs Savunma Konseyi… PESCO Aracılığıyla da Güçleniyor… RMMO ve GEETHA Arasında Gizli Bilgi Alış-Verişi Konulu Güncellenmiş Anlaşma İmzalandı.” 
Gazeteye göre toplantıya Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos, RMMO Komutanı Korgeneral İlias Leondaris ve Yunan Genelkurmay Başkanı Oramiral Egangelos Apostolakis ve bürokratlar katıldı.
   Gazete, Yunanistan ve Güney Kıbrıs arasındaki son yıllarda kurumsal anlaşmalar temelinde işleyen  askeri ve savunma iş birliğinin artık, PESCO’nun (Daimi Yapısal İşbirliği) da kurulmasıyla AB’nin ortak savunması çerçevesinde güçlenmekte olduğuna dikkat çekti.
   Habere göre “Savunma Konseyi” sonrasında yapılan ortak açıklamada “Kıbrıs ve Yunanistan, ortak   Avrupa savunması istikametindeki gelişmeler ilk hızda kalmaya devam edecek. Operasyonel programlara ve ortaklarımızla iş birliğinde ortak silahlanmayla ilgili programlara katılarak Doğu Akdeniz’in bu karışık bölgesinde ortak milli çıkarlarımızı ve Avrupa çıkarlarını ileri götürmek için ortak inisiyatifler alacak” denildi.
   Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın “ortak tatbikat ve eğitimleriyle, ortak tehditleri göğüslemek için müşterek iş birliği programları ve dost komşu ülkelerle ikili ve üçlü iş birlikleriyle bölgedeki güvenlik, istikrar ve barışı ileri götürme prosedürlerini güçlendirmeye çalıştığı” iddia edildi.
   Açıklamada şunlar da kaydedildi: 
   “Bu düzeyde, iki ülkenin bilgi alış verişi ve siber savunma alanındaki iş birliğinin derinleştirilmesi özellikle öne çıkarılıyor. Ortak tehditlerin göğüslenmesi için ikili düzeyde imzalanan ortak kriz yönetimi memorandumu Yunanistan-Kıbrıs savunma bağlantısını önemli ölçüde güçlendiriyor. Bu savunma bağlantısı PESCO’nun kurulmasıyla şekillenen yeni Avrupa Güvenlik ve Savunma Mimarisi ile bugün yeni bir stratejik boyut kazanıyor.” 
   Haberde, Savunma Konseyi çerçevesinde imzalanan güncellenmiş gizli bilgi alış verişi anlaşmasıyla ilgili detay verilmezken gazete Fokaidis ve Kammenos tarafından imzalar atılırken çekilmiş fotoğraf yanında “Milli Muhafız Ordusu ve Yunan Silahlı Kuvvetleri insansız hava araçlarıyla (UAV/İHA) ilgili ortak personel eğitimi programında” ifadesine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2017, 12:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Akın Tangül
Akın Tangül - 6 yıl Önce

Devam etsinler böyle de,bizim idarecilerimizden hiç tepki yok,yazıklar olsun,Allah Türkiye'mizi ve Mehmetçiklerimizi daima güçlü kılsın

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474