banner564

‘Her şeye hazırız’

Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden ve Kardak krizine değinen Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Kuik, Türkiye’ye meydan okudu:

‘Her şeye hazırız’
banner598
 Güney Kıbrıs’ın ziyaret edenYunanistan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Terens Kuik, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ve Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’in yanı sıra Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos ile görüştü.
   Özellikle Hrisostomos ile görüştükten sonra, Türkiye’ye yönelik sert mesajlar veren Kuik, Kardak krizini öne sürerek “her türlü olasılığa karşı hazır olduklarını’ söyledi.
   Rum basınına göre; Yunanistan’ın sınırlarının belli olduğunu belirten Kuik, Lozan Anlaşması’ndaki gibi, koşulların kesin olduğunu ve Yunanistan Genelkurmay Başkanı Apostolakis’in de söylediği gibi, Yunanistan’ın her şeye hazır olduğunu, hiçbir şeyden korkmadığını ifade etti. Kuik “Hiç kimse Yunanistan’ı küçümsemesin”dedi.
   Kuik, son durumu soğukkanlılıkla karşıladıklarını; ancak tahriklere boyun eğmeyeceklerini ve bu gibi durumlarla nasıl baş edebileceklerini iyi bildiklerini kaydetti.

Kilise ile aynı çizgide

   Başpiskopos Hrisostomos ise, Kuik ile tüm konuları kapsayan güzel bir görüşme yaptıklarını ve yalnızca dini konulara değil, ulusal ve toplumsal konulara da değindiklerini söyledi.
   Hrisostomos, Kuik ile tüm konularda aynı çizgiye sahip olduklarını ve Yunanistan Hükümeti’nin ilk defa, “ulusal davada” net bir çizgiye sahip olmasının, kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti.
   Politis gazetesi ise, Kuik’in Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile görüşmesinde, Rum ve Yunan Dışişleri Bakanlıklarının özellikle Kıbrıs sorunuyla ilgili “mükemmel işbirliğine” değinildiğini yazdı.
   Gazete, Kuik’in Şilluris ile görüşmesinde ise, Kıbrıs sorunu ile Ege’deki krizin ele alındığını kaydederken, Kuik’in Şilluris’i, Yunanistan ile ilgili konulara dair bilgilendirdiğini aktardı.
   Habere göre Kuik ile Şilluris görüşmesinde, Şilluris’in katıldığı Meclis Başkanları düzeyindeki Yunanistan-Güney Kıbrıs-İsrail zirvesi de tartışıldı.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2017, 07:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473