banner564

İngilizlerin tercihi oldu

Güney Kıbrıs’ın, İngiltere’ye yıllık hellim ihracatı 45 milyon Euro’ya yükseldi

İngilizlerin tercihi oldu
banner598
Güney Kıbrıs’ın, İngiltere’ye yıllık hellim ihracatının 45 milyon Euro’ya ulaştığı bildirildi. Toplam ihracatın yüzde 45’inin İngiltere’ye yapıldığını belirten Rum kaynakları, özellikle Waitrose supermarket zincirlerinden gelen taleplerin arttığına dikkat çekti. 
    Kıbrıs`tan sonra en çok hellim tüketen ikinci ülkenin İngiltere olduğuna dikkat çekilirken, Waitrose zincrinin konuyla ilgili araştırmasına yer verildi.
   Son iki yılda, İngiltere`deki internet ağında hellim kelimesinin araştırılmasında %83 oranında bir artış kaydedildiği ve bunun beş yıl öncesine kıyasla beş kat arttığı belirtildi.
    Söz konusu araştırmanın sonucu, bu ilginin İngiliz tüketicilerinin söz konusu peynire gösterdikleri sevgiden kaynaklandığını ortaya koydu. Geçen Haziran ayında, 60 binden fazla İngilizin, internet ağında hellimle ilgili bilgi araştırmasında bulunduğu açıklandı.
   Waitrose peynir teminatından sorumlu olan Kris Downson, yaptığı açıklamada, “hellimin neden gittikçe daha ünlü olmaya başladığını anlamak çok kolay: Acele bir yemek seçeneği için çok lezzetli bir yiyecektir. Son iki yıl içinde hellim satışlarında %26 oranında bir atış gözetlendi” dedi.


Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2016, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473