banner564

İşadamı olacaktı

Kendisini, olmayan şirketin direktörü olarak tanıtan ve bir de sahte belge düzenleyen Ahmet Aras tutuklandı

İşadamı olacaktı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   Gazimağusa’da önceki gün ilginç bir sahtekarlık olayı yaşandı. Hakkında devam eden bir hukuk davasında kendisini Aras İnşaat şirketinin direktörü olarak tanıtan ve bununla ilgili birde sahte velge düzenleyen Ahmet Aras’ın foyası erken ortaya çıktı.
Şirketler mukayyitliğine kayıtlı “Aras İnşaat” isminde bir şirketin kaydının olmadığının belirlenmesi üzerine polis tarafından gözaltına alınan Ahmet Aras, teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Açıkgözlüğü başına dert oldu
   Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Vedat Bilginaylar, zanlının 6 Nisan 2017 tarihinde, hakkında devam eden bir hukuk davasında kendisini Aras isimli inşaat firmasının direktörü olarak tanıttığını ve Aras İnşaat’ta direktör olduğuna dair sahte bir belge düzenlediğini söyledi. Şirketler mukayyitliğinde yapılan inceleme sonucunda Aras isimli bir inşaat firmasının kayıtlı olmadığının tespit edildiğini belirten Bilginaylar, zanlının gözaltına alınarak aleyhinde soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Şimdilik serbest kaldı
   Soruşturmanın tamamlandığını bildiren Bilginaylar, zanlının, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının, 4 bin TL nakdi kefalet ödemesi ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin, lehinde, 50’şer bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmesi şartı ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2017, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474