banner564

‘Kıbrıs Yunandır’

“Kimse dini ve ulusal ayrılığa dayanacak olan bir federasyonun hayal etmesin” diyen ELAM lideri Hristu iyice küstahlaştı

‘Kıbrıs Yunandır’
banner598

  Güney Kıbrıs’taki terör örgütü ELAM’ın (Rum Ulusal Halk Cephesi) Başkanı Hristos Hristu; dini ve ulusal ayrılığa dayanacak olan bir federasyonu kimsenin hayal etmemesini önerdi. 

   Alithia gazetesinin “Kıbrıslı Türklerin adadaki haklarının nedir?” sorusunu yanıtlayan Hristu “Kıbrıslı Türklerin azınlıktır” dedi.
   Partisinin görüşlerini açıklayan Hristu “Kıbrıs Yunandır” diyerek, bu görüş çerçevesinde giderek güçlendiklerini ve daha da güçleneceklerini ifade etti.
   Önümüzdeki dönemde hedeflerinin Avrupa Parlamentosu’na girmek olduğunu söyleyen Hristu; 
partisinin dinamiğinden dolayı siyasi sahnede var olan korkuyu anladığını kaydetti.

Eğitim Bakanı kendini savundu

   Bu arada ELAM lideri ile ırkçı eğitim konusunda uzlaşıya varan Rum Eğitim Bakanı Kostas Habiauris, Simerini gazetesine verdiği demeçte yaptığı açıklamaların çarpıtıldığını iddia etti. 
   Habiauris, ELAM Başkanı Hristos Hristu ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Helen ve Hıristiyanlık ideallerinden söz etiğini, bunun demokrasi, insan hakları ve özgürlükle ilişkili yıllara dayalı ilkeleri içerdiğini söyledi.
   Kilisenin eğitimdeki rolünün sorulması üzerine ise eğitim politikasının Eğitim Bakanı başkanlığında Eğitim Bakanlığı tarafından belirlendiğini ifade eden Habiauris, toplumun çeşitli unsurlarıyla işbirliği yapması mümkün olan Eğiitm Bakanı’nın Kilise ile de işbirliği yapabileceğini ancak her birinin yetkilerinin ayrı olduğunu söyledi.  

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2018, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473