banner564

Kıbrıs’ın stratejik önemi ortada

IŞİD’e yönelik hava saldırılarında İngiltere Ağrotur’u, Fransa ise Baf’taki “Andreas Papandreu Hava Üssü”nü kullanacak

Kıbrıs’ın stratejik önemi ortada
banner598
   İngiltere’nin, “Irak Şam İslam Devleti” isimli terör örgütüne yönelik saldırılar için Kıbrıs’taki Ağrotur üssünü kullanacağı bildirildi.
   Rum hükümetinin görüşlerini detskleyen Alithia gazetesine göre; Fransız Hava Kuvvetleri de Baf’ta bulunan Rum ordusunun kontrolündeki “Andreas Papandreu Hava Üssü”nü kullanacak.
    Alithia haberi “Ağrotur’dan İngiliz Bombardımanı... 
   Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’in Baf’taki “Andreas Papandreu Hava Üssü”nün, IŞİD’le savaşta Fransız Hava Kuvvetleri’ne verilmesi ihtimalini yalanlamadığına vurgu yapan gazete Times isimli İngiliz gazetesinin, üst düzeyli bir Rum yetkiliyi kaynak göstererek, Ağrotur İngiliz üssünün savaş hazırlığı durumunda bulunduğunu yazdığına işaret etti. Habere göre, Rum Savunma Bakanı Fokaidis açıklamasında, Güney Kıbrıs’ın, ortakları ile istişare içerisinde bulunduğunu ve IŞİD’ten gelen tehditlerin göğüslenmesine katkı koymak istediğini söyledi.
   Fokaidis’e, IŞİD’e yönelik hava saldırılarında Baf’taki “Andreas Papandreu Hava Üssü”nün Fransız Silahlı Kuvvetleri’nin kullanımına verilmesi konusunda Fransa ile anlaşma yapılacağı ve Ağrotur üssünün aynı sebeple kullanılması için İngiltere Başbakanı David Cameron’dan yeşil ışık beklendiği yönündeki bilgiler soruldu. “Bu konuda açıklanabilecek bir şey yok” diyen Fokaidis ilgili bilgileri doğrulamadı ama yalanlamadı da. 

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474