banner564

Hastan’ın yüzü güldü

Girne’deki döviz bürosundan çalınan 250 bin TL, apartmanın çatısında bulundu, bir kişi tutuklandı

Zorkun TAŞER
Girne, Karakum’da bulunan ‘Mon Exchange’ adlı döviz bürosunun sahibi Mehmet Hastan’ın 24 Eylül sabahı saat 08.00’de soygun filmlerine konu olacak şekilde çalınan paraları dün bulundu.  Mehmet Hastan’ın biberli saldırı sonucu elinden çalınan 168 bin 850 TL, 18 bin 500 Euro, 5 bin 593 Amerikan Doları ve 6 bin 135 Sterlin olay mahallinin 100 metre arkasındaki Bormat Bekir Bora Apartmanının damında bulundu. 
Görgü tanıklarının ifadesi ve kamera kayıtları sayesinde paranın izini bulan Girne Adli Şube Ekipleri dün öğlen saatlerinde apartmanın damına soyguncu tarafından saklanılan parayı ele geçirdi. Yapılan soruşturma sonucu ise olayla bağlantısı olduğu şüphesi ile 50 yaşındaki B.B isimli bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlı dün Girne’de mahkemeye çıkarılarak hakkında üç gün süre ile tutukluluk emri alındı.

Olay nasıl olmuştu?
Karakum’da meydana gelen soygunda şapkalı olduğu belirtilen kimliği belirsiz bir şahıs iş yerinin kapısını açmaya çalışan Monex Change Döviz’in işletmecisi Mehmet Hastan’a koşarak yaklaşmış ve daha önceden püre halinde getirilmiş acı biber ile Hastan’a saldırarak etkisiz hale getirmişti. Olay esnasında elinde para olan poşeti bırakmak zorunda kalan Hastan gözünden yaralanırken, soyguncu içerisinde 168 bin 850 TL, 18 bin 500 Euro, 5 bin 593 Amerikan Doları ve 6 bin 135 Sterlin olan para poşetini alıp koşarak kaçmıştı.

Zanlı soygunu işleyen kişi değil...
Paraları bularak Girne Polis Müdürlüğü’ne götüren polis, soygunla ilgili de 50 yaşındaki B.B isimli şahsı gözaltına alarak dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkardı. Ancak Türkiyeli olduğu belirtilen zanlının soygunu işleyen kişi değil suçla bağlantılı bir şahıs olduğu öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474