banner564

‘Kimse dur demez’

Rum Dışişleri eski Bakanı Rolandis: "Türkiye bugüne kadar her tehdidini gerçekleştirdi” diyerek bir kez daha uyardı:

‘Kimse dur demez’
banner598
   Güney Kıbrıs’ın deneyimli siyasetçilerinden, Dışişleri eski Bakanı Nikos Rolandis, yaşanan gerginliği değerlendirirken, Rum Yönetimini bir kez daha “Türkiye bugüne kadar her tehdidini gerçekleştirdi” sözleriyle uyardı.
   Nikos Rolandis’in kaleme aldığı “Barbaros, Haklar, Kararlar ve Acı Gerçekler” başlıklı makale dün Alithia gazetesinde yayımlandı.
   Rolandis, Türkiye’nin 1974’ten bugüne kadar yaptığı her “tehdidi” yerine getirdiğini, kimsenin de çıkıp kendisine “dur” demediğini, Rum tarafının ise Yunanistan dahil hiç kimseyi bulamadığını anımsattı. Rolandis, bu konuda Barış Harekâtı, KKTC’nin kuruluşu, S-300’lerin Kıbrıs yerine Girit’e gönderilmesi gibi örnekler verdi. 
   Makalesinde, hidrokarbon konusunun ilk kez kendi bakanlığı döneminde gündeme geldiğini ve Mısır’la ilk anlaşmaya kendisinin imza attığını anımsattı. Rolandis şöyle dedi:
  “Yazdığım birçok makalede Kıbrıslı Türklerle müzakere ederek bir çözüm bulunmasını önerdim. Kıbrıslı Türklerin mantıklı ve adil bir paya hakları vardır. 7 Aralık 2011 tarihli makalemde ‘şahsen, Kıbrıslı Türklerle ne haklarımızı ne de egemenliğimizi etkilemeyecek şekilde bir çözüm öneriyorum. Türkiye’nin petrolleri ve zenginliğimizi çıkarmaya başlaması (onu kim durduracak ki) veya bizi maceralara sürüklemesi senaryolarından kaçınmalıyız’ demiştim.” 

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2014, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474