banner564

Masaya dönün

Guterres çerçevesi temelinde müzakerelere yeniden başlanmasını isteyen İki Toplumlu Barış İnisiyatifi liderlere çağrı yaptı:

Masaya dönün
banner598

 Birleşik Kıbrıs - İki Toplumlu Barış İnisiyatifi, liderlerden, müzakere sürecinin herhangi bir önkoşul olmaksızın BM Genel Sekreteri çerçevesi temelinde yeniden başlaması talebinde bulundu. BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve BM Misyon Şefi Elizabeth Spehar aracılığıyla liderlere mektup yollayan inisiyatif, BM Genel Sekreteri çerçevesi temelinde müzakerelere başlamanın acil bir ihtiyaç olduğunu savundu.

“Adamızda barış tehlikededir”
Mektupta, liderlere, “Bölünmüş insanların her iki tarafındaki ortak sesi” duyma çağrısı yapıldı. “BM GS çerçevesi temelinde müzakere sürecine herhangi bir önkoşul olmaksızın yeniden dönmek acil bir ihtiyaçtır” denilen mektupta, “Adamızda barış tehlikededir. Kaybedecek zamanımız yoktur. Başka rota yoktur! Yeniden Birleşmiş Federal Kıbrıs uzlaşma ve barış için tek yoldur” ifadeleri kullandı. 

“Müzakere masasına dönmek acil ihtiyaç”
Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgesinde başka herhangi bir sondaj operasyonu gerçekleşmeden önce, fırsat penceresi kullanılarak müzakere masasına dönmenin acil bir ihtiyaç olduğu kaydedilen mektupta, “İki lider, BM Genel Sekreteri Mr. Antonio Guterres'in çağrısına olumlu yanıt vermeli, çerçevesini kabul etmeli ve açık sorularına yapıcı şekilde cevap vererek, Genel Sekreterin gayri resmi belgesini iyi kullanmalıdır. Siyasi eşitliğe dayalı, iki toplumlu, iki bölgeli federasyon, yeniden birleşmiş bir Kıbrıs'ta barışçıl bir gelecek için tek geçerli çözüm olmaya devam etmektedir” denildi.

KTAMS’tan liderlere çağrı
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), dün akşamki buluşma öncesinde liderlere "tarihi sorumluluklarının bilinciyle hareket ederek çözüm için kuvvetli irade ortaya koymaları" çağrısı yaptı.
KTAMS Başkanı Güven Bengihan yazılı açıklamasında, Crans-Montana’da yapılan görüşmelerde büyük ilerlemeler sağlanmasına rağmen başarısızlıkla sonuçlanmasından sonra görüşme sürecin yeniden başlatılması açısından büyük önem taşıdığı görüşünü bildirdi.

BKP: Guterres belgesi çerçevesinde özlü görüşmeler başlamalı
Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Salih Sonüstün, dün akşam yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’e,  Guterres Belgesi çerçevesinde özlü görüşmeleri başlatma çağrısında bulundu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474