banner564

Milyarlık tanıtım

Rumların fanatik tartışmaları yüzünden Pegasus havayolları bir hafta süreyle gündemden düşmedi

Milyarlık tanıtım
banner598
 Kıbrıslı Rum öğrencilerin, Trabzon’da düzenlenen bir spor turnuvasına Pegasus Havayolları ile taşınmasının tartışmaları devam ediyor. Fanatik Rumlar “neden bir Türk şirketi seçildi?” sorusuna Rum hükümetinin yanıt vermesini isterken, ilgili spor komitesi, tek seçeneğin Pegasus olduğunu defalarca açıklamak zorunda kaldı.
   Fanaik Rumların kendi içlerindeki bu tartışmanın bir haftayı aşkın süre devam etmesi, pegasus Havayolları açısından müthiş bir tanıtım oldu. Diyalog’a konuşan bir Rum gazeteci “milyarlarca lira harcansaydı böylesi bir tanıtım olmazdı. Şimdi 7’den 70’e tüm Rumlar Pegasus havayolları diye bir Türk şirketinin varlığını biliyor”dedi.   

Yasadışı ihale

   Bu arada Alithia gazetesi“Pegasus’un Onaylanması Yasadışı” başlıklı haberinde Sayıştaylıkaçıklamasına yer verdi. Açıklamada; Eğitim Bakanlığı’nın, ihaleyi, öğrencilerin Pegasus Havayolları ile seyahatini organize eden seyahat acentesine yasadışı olarak verdiğini belirtti.
   Sayıştaylık, söz konusu seyahat acentesinin, Eğitim Bakanlığında çalışan bir personelin eşine ait olduğu ve ayrıcalıklı muameleye tabi tutulduğunu da savundu.
   Söz konusu şirketin biletler için sunduğu teklifin, çocukların Trabzon’a gidiş saatiyle ilgili şartlara uygun olmadığından kabul edilmemiş olması gerektiğine işaret eden Sayıştaylık, bir başka şirketin teklifinin daha yüksek not aldığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2016, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473